Paris gospodar Kitzbühla!

V Kitzbühlu v Avstriji je danes potekal smukaški spektakel na Petelinjem grebenu.Smukaški spektakel Nam je tokrat prinesel dvoboj Beat Feuz – Dominik Paris, ki ga je dobil slednji.


Švicar in Italijan sta bila na današnjem smuku za razred hitrejša od vseh preostalih smukačev, ki so zaostali za sekundo in več. Prvi je skorajda popolno vožnjo odpeljal Beat Feuz, a se je izkazalo da je tudi to bilo premalo, da bi končno le prišel do svoje prve zmage v Kitzbühlu. Dominik Paris je s štartno številko 13 ob boljši vidljivosti, ki je bila kot voda na mlin za Francoza uspel prehiteti Švicarja za 0,20 sekunde in opravičiti naziv prvega favorita za zmago v Kitzbühlu. Na stopničkah pa se jima je z zaostankom 0,37 sekunde pridružil še Avstrijec Otmar Striedinger s štartno številko 27 in prvič v svoji karieri pristal na stopničkah za svetovni pokal.

Na štartu pa so bili tudi štirje Slovenci. Prvi od naših se je s štartno številko 12 na progo podal Martin Čater, ki si je nabral več kot dve sekundi zaostanka, naslednji je bil na vrsti Klemen Kosi, ki je za Italijanom zaostal 3,57 sekunde. Z nekoliko manjšim zaostankom je v cilj prišel Miha Hrobat, ki je s štartno številko 40 za Italijanom zaostal   točno 3 sekunde, na štartu pa na svoj nastip se čaka Tilen Debeljak.

Paris nesporni kralj Kitzbühla!

Dominik Paris je danes tako prišel do svoje  tretje smukaške zmage in skupno pete v Kitzbühlu, kjer je bil enkrat še drugi v smuku. Skupno je tako 29-letnik iz Merana v 10 letih v svetovnem pokalu slavil 11-krat, današnja zmaga v Kitzbühlu pa je bila njegova deseta v smuku.