Paralelna tekma v Oslu Schwarzu in Vlhovi

Oslo je bilo danes že drugič prizorišče tekme za svetovni pokal v alpskem smučanju na novega leta dan. Zmagovalca atraktivne mestne tekme v paralelnem veleslalomu za točke svetovnega pokala v alpskem smučanju v Oslu sta Slovakinja Petra Vlhova in Avstrijec Marco Schwarz. Slovenskih predstavnikov tokrat v Oslu ni bilo.


V ženski konkurenci sta se v finalu paralelne tekme pričakovano pomerili Mikaela Shiffrin in Petra Vlhova. Srečali sta se že na dveh paralelnih tekmah in obakrat pa je bila uspešnejša Shiffrinova, v tretje pa je Čehinji le uspelo vzeti skalp Shiffrinovi. Američanka je tako po letu 2013 izgubila prvo paralelno tekmo. V malem finalu sta tokrat obračunali Švedinja Anna Swen Larsson in Švicarka Wendy Holdener, ki je za 0,27 sekunde bila hitrejša.

V moški konkurenci pa je do prve zmage tokrat prišel Marco Schwarz, ki je v finalu bil boljši od Britanca Dave Rydinga. Tretje mesto je osvojil Švicar Ramon Zenhaeusern, ki je v malem finalu premagal Šveda Andre Myhrera, ki ni uspel priti do cilja. Trenutno najboljši smučar pri moških Marcel Hirscher pa je presenetljivo izpadel že v četrtfinalu, ko je zaradi napake odstopil in izgubil dvoboj proti na koncu drugouvrščenemu Britancu Rydingu.

Avtor: Aljoša Gregorec