P. Prevc: “Čakanje se je izplačalo”

Po odličnem drugem mestu na 10. tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni v švicarskem Engelbergu, je misli strnil Peter Prevc.


Dva dobra skoka. Končno na stopničkah. To sta bila skoka, s katerima lahko konkurirate tudi težkim pogojem, kakršni so vladali v Engelbergu.

To je bila težka tekma, pogoji so se menjali, zato sem zelo vesel, da mi je uspelo ostati zbran. Vedel sem, da če svoje delo naredim stoodstotno, se bom v primeru slabšega rezultata lahko bentil nad razmerami. Zbral sem se na svoj skok, dobro sem ga opravil in bil sem kar malo presenečen, da sem bil s tako malo metri uvrščen tako visoko po prvi seriji. V drugi seriji sem naredil lep skok in sem bil zelo zadovoljen s stopničkami.

V Ruki ste že bili na tretjem mestu, pa so vas potem diskvalificirali. Se vam je odvalil kamen od srca?

Ne, nič se mi ni valilo. Nekako sem samo čakal, kdaj se bo zgodilo. Na uradnih treningih in v kvalifikacijah sem bil že blizu, med prvimi tremi ali petimi. Lepo sem čakal, kdaj se bodo te številke poklopile in čakanje se je izplačalo.

Ravno v pravem trenutku, glede na to, da je pred nami eden izmed vrhuncev te sezone, novoletna turneja. Bolj mirni bodo zato verjetno že božični prazniki, ki so pred vrati?

Ne vem, če je ravno to drugo mesto tisto, ki vse rešuje in pomirja. Jaz sem zadovoljen s celotno sezono, skoki so na visokem nivoju. Na eni tekmi sem bil v finalu diskvalificiran, na eni tekmi sem bil 12., na drugi 15., štirikrat sem bil med deseterico. Do zdaj nisem bil nič napet ali nervozen, tako da grem tudi zdaj lahko mirno naprej, kot sem prišel do sem.

Izkušeno, mirno, rutinirano naprej torej. Verjetno točno veste, kaj morate še dodati skokok, kje so še rezerve? Je to doskok ali kaj drugega? Kje bo največ poudarka do Oberstdorfa?

Ničesar ne želim dodati. Nekajkrat je že bilo tako, da vedno, ko sem nekaj dosegel, sem takoj želel še nekaj dodati, pa sem šel dve stopnici nazaj. Brez pretiravanja, skoke čim bolj utrditi in se potem premiki naprej “zgodijo sami”.

Vir: Smučarska zveza Slovenije