Olimpiji turnir v Kapfenbergu, Jesenice boljše od Fehérvári Titánoka

Najboljša slovenska hokejska kluba sta obetavno začela s pripravami. Olimpija je s tremi zmagami prepričljivo dobila turnir na avstrijskem štajerskem, Jesenice pa so odpravile podružnico madžarskega Szekesfehervarja.


Ljubljančani so v treh dneh trikrat zmagali. Na prvi tekmi so šokirali domači KSV Kapfenberg, s kar 8-1. Nato so se precej bolj namučili s švicarskim tretjeligašem Seewenom(3-2), na koncu pa so v dramatični odločilni tekmi s 7-6 ugnali še romunski Brasov. Kot se spodobi je odločilni gol dosegel kapetan Aleš Mušič.

Jeseničani so v Podmežakli gostili Fehérvári in jih premagali s 4-2. Za razliko od Olimpije, ki ima v ekipi same domače igralce, so Železarji preizkusili tudi vse tuje člane moštva.

 

Vrhunec pripravljalnega obdobja bo prav gotovo prihajajoči vikend, ko bo na sporedu Mednarodna poletna hokejska liga Bled. Poleg večnih rivalov bodo tam nastopali še hrvaški Medveščak, avstrijski VSV Beljak in Karlovy Vary iz elitne češke lige. Olimpija in Jesenice bosta palice prekrižali v soboto.

 

 

Avtor: Timotej Prosenc
Foto 1: HK SŽ Olimpija FB
Foto 2: HDD Jesenice