Olimpija začenja evropsko pot

V petek zvečer s tekmovanjem v celinskem pokalu začenjajo hokejisti HK SŽ Olimpije, ki jih čaka nastop na močnem turnirju v Italji. Za napredovanje se bodo pomerile štiri ekipe, napredovala pa bo le najboljša.


Hokejisti HK SŽ Olimpije so si kot državni prvaki izborili nastop v celinskem pokalu. V skupini D, ki od petka do nedelje poteka v Rittnu, bodo prekrižali palice z gostitelji Rittner Buam (ITA), Ferencvarosi TC (HUN) in Txuri-Urdin San Sebastian (ŠPA).

Cilje je napredovanje

Pričakujem zelo izenačen turnir. Gre za dobre ekipe. Tista, ki bo najbolj disciplinirana in bo naredila najmanj napak, se bo veselila. Smo zelo dobro pripravljeni. Cilj je, da se uvrstimo naprej, drugega cilja ni. To smo povedali že na začetku sezone. Za to smo garali od prvega srečanja naprej,” je pred odhodom na Južno Tirolsko za spletno stran kluba povedal kapetan Aleš Mušič.

Trener Gregor Polončič je dodal: “Na nasprotnike smo se zelo dobro pripravili. Ritten poznamo iz Alpske hokejske lige in tu skrivalnic ni. Mislim, da bo pomembno odločala dnevna forma. Za Ferencvaros imamo pripravljeno podrobno analizo, a o tem po tekmi z Rittnom.” Zmagovalec turnirja se bo uvrstil na turnir tretjega kroga, ki bo sredi novembra na sporedu v danskem Vojensu.

Zmagovalec potuje na Dansko

Ljubljančani se bodo prvi dan turnirja ob 20. uri pomerili z domačim Rittenom, v soboto ob 16. uri jih čaka obračun z madžarskim Ferencvarošem, v nedeljo ob isti uri pa še s španskim Txuri Urdin San Sebastian.