Olimpija z zmago nazaj na drugo mesto

Hokejisti ljubljanske Olimpije so včeraj zvečer zabeležili novo zmago. Po dveh gostujočih uspehih so tokrat pod Rožnikom ugnali, v zadnjem času neugodni, KAC. Zmaga je Olimpijo znova privedla tik pod vrh Alpske lige.


Druga ekipa KAC-a iz Celovca se je v zadnjih krogih nekoliko odlepila od samega dna lige AHL. Avstrijci so bili dolgo časa prikovani na zadnje mesto po menjavah v vodstvu pa so nanizali tudi nekaj boljših rezultatov. Kljub temu je bila Olimpija velik favorit, a so jim gostje nekaj časa uspešno parirali.

Za vodstvo Zmajev je v 8. minuti zadel Aleš Kranjc, vendar so se hokejisti iz Celovca hitro vrnili v igro, saj so izenačili v manj kot tridesetih sekundah. Podoben scenarij se je pripetil tri minute pred koncem prve tretjine. Žan Jezovšek je zadel za 2-1, tokrat pa so gostje za poravnanje izida porabili vsega štirinajst sekund. Vseeno so na odmor boljše volje odšli Ljubljančani, za kar je tik pred iztekom tretjine z golom poskrbel Gregor Koblar.

V drugem delu je prednost Olimpije zvišal David Planko, a je KAC znova znižal v 32. minuti. Kljub temu so varovanci Jureta Vnuka ostali mirni in preko Aleša Mušiča in Žige Sveteta dosegli še dva zadetka za končnih 6-3. Svete se je na ledeno površino vrnil prvič po nekaj tedenski odsotnosti zaradi poškodbe.

Olimpija ima sedaj tri točke naskoka pred Rittnom, ki ima sicer tekmo manj. Jutri bodo na delu tudi večni rivali Ljubljančanov. Jeseničani bodo v soboto ob 18.00 gostili Zell am See.

Avtor: Timotej Prosenc