Olimpija ne popušča. Nova zmaga proti Zell am Seeju

Hokejisti HK SŽ Olimpije so se že pobrali po porazu po kazenskih strelih proti vodilnemu Pustertalu. Na gostovanju pri letošnje stalni stranki, Zell am Seeju so Ljubljančani podobno kot na prvih dveh letošnjih obračunih vpisali novo zmago, vendar je šlo na tesno. Nove tri točke so si Zmaji priborili šele v zadnjih minutah obračuna, ko so gostiteljem zabili kar tri gole.


13. uvrščeni Zell am See je tokrat Olimpiji povzročal kar nekaj preglavic, saj so Avstrijci igrali čvrsto, varovance Jureta Vnuka pa je tepla učinkovitost (razmerje v strelih 16-31 v korist Olimpije). Olimpija je igrala tudi brez kaznovanega Mihe Zajca, ki je moral zaradi dvakratne udeležbe v pretepih včerajšnjo tekmo izpustiti. Da je izkušeni strokovnjak na klopi Zell am Seeja Greg Holst (odigral je 11 tekem v NHL) dobro pripravil svoje moštvo je postalo jasno v 27. minuti ko je domača ekipa povedla. Uspešen je bil David Franz in domači so na drugi odmor odšli z minimalno rezultatsko prednostjo.

Olimpija se je zbudila šele 7 minut pred koncem

Ljubljanski hokejisti so se v igro uspeli vrniti šele v 53. minuti. Kot že na nekaj letošnjih obračunih so dosegli zadetek z igralcem manj, podvig je uspel Galu Korenu. Slabi dve minuti pred koncem pa je za veselje v taboru zeleno-belih poskrbel Žan Jezovšek, ki je dosegel zadetek za odločilno prednost. Zell am See je poskušal z igro brez vratarja kar je kaznoval Gregor Koblar, ki je dvajset sekund pred koncem potrdil zmago Olimpije.

Ljubljančani so s to zmago povečali razliko pred četrtouvščenim Lustenauom, ki je včeraj pokleknil proti skromnemu Bregenzerwaldu. Olimpija bo znova na delu v soboto, ko v Tivoli prihaja Kitzbuhel .

Avtor: Timotej Prosenc