Olimpija nazaj na zmagovita pota

Kazalo je že, da je Olimpija v težavah in, da na svoji strani nima rezultatskega momenta. Včerajšnji poraz proti Lustenau bi na samozavest Ljubljančanov prav gotovo blagodejno vplival. Vseeno pa so se pobrali in na krilih odlične igre Gregorja Koblarja, ki je dosegel hattrick, s 4:2 ugnali Feldkirch Nika Zupančič.


Pred 14 dnevi je Felkirch Olimpiji v Tivoliju zadal izredno boleč poraz, ki je takrat pomenil nekakšen začetek manjše krize. Sedaj so se ljubljanski hokejisti pobrali v najbolj pomembnem trenutku. Zmaga je še toliko pomembnejša, saj Feldkirch na 4. mestu predstavlja neposrednega zasledovalca Olimpiji.

Zmaji so dobro krenili v tekmo in preko Koblarja povedli proti koncu prve tretjine, natančneje v 17. minuti. V drugi tretjini so v 33. minuti srečanja rezultat še povišali, tokrat je bil natančen Žan Jezovšek. Sledil je nerazumljiv padec, ki se je varovancem Jureta Vnuka ponovil že nekajkrat v tej sezoni. V zadnji tretjini so namreč domačim dopustili dva zadetka in Feldkirch se je vrnil v tekmo.

Na srečo je na sceno ponovni stopil razpoloženi Koblar. Najprej je zadel v 57. minuti, nato pa ob igri domačih brez vratarja plošček pospravil še v prazno mrežo. Olimpija se sedaj po 17 tekmah drži na 4. mestu, ima 11 zmag.

Konec prihajajočega vikenda pod Rožnik prihajajo Jeseničani, ki so prav tako ujeli dobro formo in so trenutno v zmagovalnem ritmu. Glede na to, da je Gorenjsko moštvo zadnji večni derbi izgubilo, pred domačim občinstvom, s kar 4-0, bo motivacija obeh ekip gotovo na najvišjem nivoju. Derbi se bi pričel v nedeljo ob 17.30, pred tem bo Olimpija v torek odigrala še tekmo s Slavijo Junior.

Avtor: Timotej Prosenc