Olimpija in Jesenice redni del zaključila z zmago

Tako HDD Sij Acroni Jesenice kot tudi HK SŽ Olimpija sta redni del zaključila z zmago. Olimpija je doma ugnala drugo ekipo Celovca, ki se sicer nahaja v spodnjem delu lestvice. Zmaji so bili uspešnejši s 5-1. Jeseničani so zablestili na gostovanju pri Cortini, kjer so vpisali visoko zmago s kar 7-0.


Olimpija je po 40. krogih Alpske lige redni del tako zaključila na drugem mestu, s čimer si je že zagotovila vstopnico za končnico. Poleg nje je to uspelo še Val Pusterii, Red Bull Salzburgu II., in Asiagu. Prve tri ekipe, med katerimi so tudi Ljubljančani, bodo imele pravico izbire četrtfinalnega nasprotnika, izbirali bodo lahko med moštvi od petega do osmega mesta.

Vnuk: Izpiliti moramo detajle

Olimpija je brez težav ugnala KAC II, pri tem pa so se med strelce vpisali Aleš Mušič, Gregor Koblar, Martin Bohinc, s prvencem, Gal Koren in Nik Simšič. Po tekmi je za Hokej TV spregovoril tudi Jure Vnuk, ki je bil že osredotočen na končnico. “Izpiliti moramo še določene detajle, sicer pa smo pripravljeni na končnico. Za zdaj še nismo razmišljali o izbiri. Počakati moramo na rezultate dodatnih tekem za uvrstitev v četrtfinale in videti, koga bo izbral Pustertal. O teh možnostih bomo razmišljali v naslednjih dneh,” je bil preudaren Vnuk.

Jesenice za samozavest

Železarji so si z visoko zmago proti Cortini dvignili samozavest, ki jo bodo krvavo potrebovali v dodatnih bojih za končnico. V Italiji so slavili s kar 7-0. Že v osmi minuti jih je v vodstvo popeljal Luka Bašič, hattrick je prispeval Eric Pance, po enkrat pa so zadeli še Andrej Tavželj, Urban Sodja in Jaka Sodja.

Jeseničani se bodo v dodatnih bojih za končnico pomerili s Sterzingom, ki ga trenira Ivo Jan. Prvi medsebojni obračun bo na sporedu v torek.