Olimpija in Jesenice gladko v državnem prvenstvu

Derbiji med Olimpijo in Jesenicami so vedno nekaj posebnega

Dan D za slovenske hokejske navdušence je vse bližje. Pred večnim derbijem, ki bo v nedeljo, ob 17:30, pa so morali oboji odigrati še tekmi državnega prvenstva. Tako Zmaji, kot tudi Železarji, so pokazali, da so pred nedeljskim obračunom v dobri formi, saj so rezultatsko povsem nadigrali svoje nasprotnike. Olimpija je s 0-4 premagal HK Slavijo Junior, Jesenice pa so bile HDK Maribora boljše s kar 0-9.


Olimpija je na tekmi dveh ljubljanskih ekip v Zalogu plošček v mrežo Slavije prvič spravila v 16. minuti, ko je bil uspešen Jezovšek. Če je minimalen zaostanek, 0-1 hokejistom Slavije po prvi tretjini še dajal nekaj upanja, pa v nadaljevanju niso bili dorasli nasprotniku. Druga tretjina je za Slavijo pomenila polom, prejeli so tri gole. Najprej je zabil kapetan Aleš Mušič, nato pa sta v roku dveh minut zabila še Rajsar in Zajc. Zadnja tretjina je minila brez golov, Olimpija je tekmo brez večjih težav pripeljala do konca.

Še bolj zanesljiva je bila ekipa HK Sij Jesenice. V štajerski prestolnici so z devetimi goli odpihnili Maribor med strelce pa se je vpisalo kar 7 igralcev. Priložnost v vratih Gorenjcev je tokrat dobil 21-letni Urban Avsenik, ki je mrežo uspel ohraniti nedotaknjeno. Dva zadetka je dosegel povratnik Erik Pance, poleg njega pa so gole dosegli še Miha Brus, Žiga Urukalo, Urban Sodja, Nejc Stojan in Blaž Tomaževič in komaj 17-letni Miha Krmelj.

Tokrat med jeseniškimi strelci sicer ni bilo letošnje okrepitve Philippeja Paradisa, ki je za jeseniško spletno stran spregovoril o dosedanjih igralskih izkušnjah in svojih občutkih na jeseniškem ledu. “Jesenice so mi ponudile odlične pogoje za mojo vrnitev na ledene ploskve. Kot sem že omenil, sem zelo pogrešal igranje hokeja. Hokej je del mene, zaradi njega sem danes človek kakršen sem. V ekipi imam pomembno vlogo, v garderobi pa imamo nekaj dobrih, mladih hokejistov, katerim lahko s svojimi izkušnjami pomagam.” Za Paradisa je to prva sezona v Evropi.

Pretekli vikend so v ligi IHL nastopili tudi trije slovenski klubi, ki pa na svojih sobotnih obračunih niso bili uspešni. Vsi trije so namreč morali priznati premoč ekipa s področja bivše Jugoslavije. Triglav je doma s 3-4, po kazenskih strelih izgubil z Mladostjo, Slavija je bila z 2-3 poražena na gostovanju pri Vojvodini, Celjani pa so doma pokleknili proti Crveni Zvezdi, ki je bila boljša z 1-2. Celjani in Slavija so imeli takoj v nedeljo popravni izpit proti istim nasprotnikom. Slavija ga je opravila z odliko in se z 1-4 maščevala Srbom, Celjani pa so morali znova priznati premoč Beograjčanom, 1-4.

 

Avtor: Timotej Prosenc