Olimpija do zmage še enajstič zapored

Rekordni niz Ljubljančanov se nadaljuje tudi po domačem obračunu proti zadnjeuvrščeni Fassi. Olimpija je potrdila vlogo absolutnih favoritov, saj so Italijani zgolj s štirimi zmagami in skromno bero enajstih točk v Tivoli prišli v vlogi “outsiderja”. Ob visoki zmagi, 7-3 se je Olimpija prebila na drugo mesto Alpske lige, v soboto pa jih čaka derbi s prvouvrščeno Val Pusterio, ki je do sedaj izgubila samo dvakrat.


Hokejisti Olimpije so bili skozi celotno srečanje boljši nasprotnik, vendar so bili gostje izjemno učinkoviti, saj so izkoriščali redke priložnosti, ki so se jim ponudile. V prvi tretjini sta za Olimpijo zadela Sašo Rajsar in  Luka Ulamec, slednji je sicer redko med strelci, tokrat pa je izkoristil gnečo pred vratarjem in plošček potisnil v mrežo. Fassa je do konca prve tretjine preko power playa znižala prednost gostiteljev in poskrbela, da Ljubljančani na prvi odmor niso odšli povsem mirni.

Olimpija je dvakrat zadela tudi v drugi tretjini, uspešna sta bila Miha Zajc in Aleš Mušič, zopet pa so eno izmed svojih redkih priložnosti izkoristili Italijani. Prednost dveh zadetkov bi bila po dveh tretjinah lahko tudi višja, vendar Zmaji niso izkoristili vseh svojih priložnosti, medtem ko je Fassa s strategijo hitrih napadov stalno dihala za ovratnik slovenskemu podprvaku. Razlika v kakovosti se je najbolj pokazala v sklepni tretjini, kjer sta najprej v razmiku dveh minut zadela Gal Koren in Janez Orehek, v 55. minuti pa je zmago potrdil še Kristjan Čepon. V tem delu srečanja je bilo na ledu tudi kar nekaj vroče krvi, gostje so poskušali sprovocirati igralce Olimpije, manjkalo ni niti izključitev. Kljub temu Fassi več kot tretjega, častnega zadetka ni uspelo doseči.

Svoje poskusno obdobje pri Olimpiji je sedaj prestal tudi Žiga Pešut, ki je prispeval podajo pri zadetku Janeza Orehka. Pešut je sedaj uradno član zeleno-belih.

ALi bo Olimpija odlično formo znala unovčiti tudi proti Val Pusteriji bomo izvedeli v soboto ob 17.30, z dobrimi igrami so tekmovalni apetiti Ljubljančanov, ki so sedaj na drugem mestu, gotovo vse večji in večji.

Avtor: Timotej Prosenc