Olimpija do zmage na Koroškem z rušilno močjo

Hokejisti Olimpije v zadnjem času ne poznajo poraza, zadnji dve tekmi celo niso prejeli niti zadetka. Ob tem so jih sami dosegli kar 16.


V torek so se v državnem prvenstvu najprej poigrali s Celjem, ki so ga odpihnili z 10-0. Med strelce se je vpisalo kar 9 igralcev!
Zmagovalno miselnost so nato uspešno prenesli v Alpsko ligo. Nasprotnik v 9. krogu lige je bila druga ekipa Celovca. Avstrijci razigranim zmajem na domačem terenu niso bili kos.
Olimpija je sicer povedla šele ob koncu prve tretjine, v 19 minuti je zadel Gal Koren. Sledila pa je druga tretjina in popoln mrk Celovčanov, ko so gole dosegli Luka Zorko, Anej Kujavec, Sašo Rajsar, Janez Orehek in Aleš Kranjc, za končnih 6-0.

Ljubljančani trenutno zasedajo 5. mesto Alpske lige, takoj za večnimi rivali iz Jesenic, ki imajo enak točkovni izkupiček. Veliko zahtevnejši izziv zeleno-bele čaka jutri. V Tivoli namreč prihaja aktualni prvak, Asiago. Že naslednji teden pa je v državnem prvenstvu na vrsti večni derbi.

Za Jeseničane je v tem tednu Alpske lige na vrsti premor, vendar bodo vmes igrali v celinskem pokalu. Okrepljeni z nekdanjim AHL-ovcem, Phillipejem Paradisom in z dobrimi rezultati na zadnjih srečanjih tudi oni derbi pričakujejo optimistično.

Foto: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1118205575014303&id=273237746177761

Timotej Prosenc