Olimpija deklasirala Milano, Jesenice premagale aktualnega prvaka

V Alpski ligi je potekal pester konec tedna. Olimpija je po sobotnem nesrečnem porazu proti Gardeni tokrat visoko, s 6-0 premagala Milano. Jeseničani so v četrtek izgubili pri Sterzingu, v soboto pa so se na domačem ledu prav tako vrnili z zmago. Padel je lanski zmagovalec Alpske lige Asiago.


Ljubljančani po negativnem rezultatu v soboto, niso imeli veliko časa za žalovanje. Po 17 minutah srečanja v Gardeni so zaostajali že s 3-0. Kljub pogumnejši igri v nadaljevanju jim več od minimalnega poraza (3-4) ni uspelo doseči.

V nedeljo je v Tivoliju gostoval Milano. Novinci lige Ljubljančanom niso bili kos. Za končnih 6-0 so zadeli Janez Orehek, dvakrat Aleš Mušič, David Planko, Žan Jezovšek in Gregor Koblar. Ekipo izpod Rožnika naslednja preizkušnja čaka že v sredo, ko bodo znova igrali na domačem ledu, tokrat proti Zel am See.

Jeseničani so v tekmo proti Asiagu krenili brez letošnje velike okrepitve in legende jeseniškega hokeja Davida Rodmana. Ta je na ponedeljkovi tekmi državnega prvenstva proti Slaviji staknil poškodbo križnih vezi. Če bo po potrebna operacija je sezona za 35-letnega Rodmana že končana.

Jeseničani so kljub njegovi odsotnosti srečanje z rezultatom 1-1 pripeljali do podaljška, ki ga je v korist domačih odločil Tadej Čimžar.

Srečanje je zaznamovalo tudi slovo Roberta Kristana, čemur je bila namenjena kratka slovesnost pred začetkom tekme. Kariero je sicer sklenil v Olimpiji.

 

Avtor: T. P.
Foto: HDD Jesenice FB