Olimpija boljša tudi od selektorja

Ivo Jan je včerajšnjo tekmo med Olimpijo in njegovo Sterzing Vipiteno spremljal s sladko-grenkimi občutki. Po eni strani je lahko pozdravil razigrano Olimpijo in dobre igre popolnoma domače ljubljanske zasedbe, kar ga kot selektorja gotovo veseli. Po drugi strani, pa kot trener Vipitena ni mogel biti zadovoljen.


Olimpija je igrala poletno in dominantno, ter kontrolirala potek srečanja, ki ga je dobila gladko, s 6-2. S tem so kronali zmago na večnem derbiju in še podaljšali zmagoviti niz, ki traja že vse od 22. septembra. Klub izpod Rožnika je neporažen že 9 zaporednih tekem.

Za Olimpijo so v Tivoliju zadeli po dvakrat Kristjan Čepon, po enkrat pa Anej Kujavec, Žan Jezovšek, Sašo Rajsar in Janez Orehek. Gostje so bili v manjših težavah tudi zaradi poškodbe Jureta Sotlarja, ki je v tej sezoni eden izmed vodilnih igralcev in strelcev Sterzing Vipitena.

“Čestitke Olimpiji, na lestvici je zasluženo tam, kjer je. Rezultat sicer ni povsem realen oziroma razlika ne bi smela biti tako visoka, kot je bila. Olimpija je trenutno v res zelo dobri formi. Dejansko iz vsake priložnosti, ki jo ima, lahko doseže gol,” je po tekmi za Sportal povedal Ivo Jan. Poudaril je tudi, da so trenutni rezultati njegove ekipe realen prikaz trenutnih zmožnosti, je pa zadovoljen s predstavami, ki jih v moštvu kažejo tujci.

V taboru Olimpije so bili razumljivo zadovoljni. Strelec dveh zadetkov, Kristjan Čepon, je za Sportal povedal: “Morda nismo začeli na najvišji ravni, a smo po prvi tretjini že vodili z 2:0. Igrali smo kot ekipa. Imamo še nekaj rezerv v igri, da se še marsikaj izboljšati. Gremo iz tekme v tekmo.” Čepon je napovedala tudi težko gostovanje Ljubljančanov v naslednjem krogu pri Salzburgu, ki jih čaka v četrtek.

V soboto se hokejisti Olimpije znova vračajo v domačo ledeno dvorano. Znova bo na nasprotni strani stal slovenski trener in tudi bivši igralec Olimpije, Nik Zupančič. Pred ljubljanske navijače, ki jih je v zadnjem času vse več, prihaja s svojim Feldkirchom.

FOTO: https://www.facebook.com/273237746177761/posts/1126443327523861/

AVTOR: Timotej Prosenc