Ograjenškov Gradec še vedno na prvem mestu!

Dogajanje v ligi EBEL je vse bolj napeto. Pri vrhu so kar štiri ekipe, ki jih ločijo zgolj 4 točke. Kljub temu, da je število slovenskih igralcev v razširjenem avstrijskem prvenstvu letos prepolovljeno (od lanskih 10, jih letos tam igra zgolj 5), pa si vseeno velja pogledati tudi njihove rezultate in rezultate njihovih ekip.


Največ razlogov za dobro voljo ima po 21 odigranih krogi Ken Ograjenšek, ki s svojimi Graz 99ersi zaseda 1. mesto na lestvici. Ograjenšek je tudi dobro strelsko razpoložen, do sedaj je v svojo statistiko vpisal že 20 točk (8 golov in 12 asistenc), kar ga trenutno uvršča na 14. mesto lestvice strelcev lige EBEL. Na včerajšnji tekmi proti Linzu, ekipa iz avstrijske štajerske sicer ni uspela doseči zmage na težkem gostovanju. Črna krila so bila boljša s 5-2, Ograjenšek pa ni zbral novih točk.

Gradec še vedno vodi, z 42 točkami, tesno za petami, z le točko manj sledi Bolzano. Na tretjem in četrtem mestu se s 40 in 39 točkami nahajata KAC Celovec in Vienna Capitalsi.

Anže Kuralt, ki brani barve Saphe Fehervar je po preobratu na domačem ledu, dočakal zmago proti zadnjeuvrščenemu Villachu. Beljačani so sicer sredi druge tretjine vodili že z 0-2, vendar so se Madžari pobrali in preko Sarauerja (27.), Erdelyja (30.), Silleja (55.) in Melanda (60.) zabili štiri zaporedne gole, za končnih 4-2. Slovenski hokejist je prispeval podajo pri prvem zadetku Saphe, ki je pomenil začetek velikega preobrata. Kuralt je sicer 6. strelec ekipe, ki trenutno s 26. točkami zaseda 9. mesto v ligi. Škriplje jim predvsem v obrambi, kar potrjuje negativna gol razlika -17.

Trije slovenski legionarji so člani zagrebškega Medveščaka, ki je po slabem štartu v sezono nekako uspel prehiteti Beljak in se sedaj nahaja na predzadnji poziciji. Mitja Robar, Mark Čepon in Nik Šimšič ob porazu proti drugouvrščenemu KACU niso vpisali novih točk.

Medveščak se bo v naslednjem krogu, 25. novembra ob 16.00 uri udaril prav z Gradcem, kjer bo torej šlo za obračun štirih Slovencev. Ken Ograjenšek bo isti dan s svojo Sapho gostoval v Linzu, pri tamkajšnjih Black wingsih.

 

Avtor: Timotej Prosenc