Ograjenškov Gradec na prvem mestu

V tem zapisu bomo pod drobnogled vzeli dogajanje zadnjih treh krogov v ligi Ebel, kjer si kruh služi nekaj naših hokejistov, tudi standardnih članov izbrane vrste. Na naslednji reprezentančni tekmi se bodo na treningih v Podmežakli pridružili ebeligaši: Nik Simšič (Medveščak Zagreb), Anže Kuralt (Fehervar AV19) in Ken Ograjenšek (EC Moser Medical Graz 99Ers). V Zagrebu prav tako igrata, Mitja Robar in Mark Čepon, ki jih tokrat ni na selektorjevem seznamu. Ivo Jan je moral včeraj na seznamu uvesti tudi popravek, zaradi poškodb Podlipnika in Repeta, sta se tam znašla David Planko in Žan Jezovšek.


V 15. krogu razširjenega avstrijskega hokejskega prvenstva, je Gradec Kena Ograjenška zanesljivo premagal Znojmo s 4-0. Med asistenti je bil tudi slovenski napadalec, ki je podal za zadnji gol Gradčanov. To je bila že njegova 9 podaja v tej sezoni, dosegel pa je še 6 golov.

Tudi Anže Kuralt je podala pri odločilnem golu svojega Fehervarja, ki je nadvladal Celovec z 2-1. Zadetek je v podaljšku dosegel Bence Stipsicz. Za Kuraltom je sicer soliden začetek sezone, saj je na 15 tekmah za madžarski klub, zbral 8 točk (3 gole in 5 asistenc).

Mitja Robar je edini branil čast trojne slovenske falange v Zagrebu. Medveščak je v gosteh pokleknil proti Dornbirnu (2-5). Robar zaenkrat še nima točke v ligi Ebel.

16. krog je prinesel novo zmago Gradca. S 3-0 so dosegli pomembno zmago proti neposrednemu konkurentu za prvo mesto Dunaju. Za Vienno Capitalse je bil to že 4. zaporedni poraz. Medveščak je vendarle dosegel zmago proti zadnje uvrščenemu Beljaku (5-1), Fehervar Anžeta Kuralta pa je visoko (1-5) izgubil na Tirolskem proti Innsbrucku.

Včeraj je bila odigrana prva tekma 17. kroga, ki znova ni prinesla točk ekipi Nika Simšiča, Mitje Robarja in Marka Čepona. Doma so sicer vodili proti favoriziranemu Salzburgu, vendar so na koncu Rdečim bikom morali priznati premoč, bilo je 2-5.

Danes so bile odigrane še preostale tekme zadnjega kroga. S sklonjeno glavo iz Italije odhaja Anže Kuralt, Fehervar je namreč proti Bolsanu izgubil s 3-1. Več razlogov za veselje pa ima Ograjenšek. Njegov Gradec je bil uspešnejši tudi od KAC Celovca. Korošce so na domačem terenu ugnali z 6-3.

Ograjenšek se je s to zmago, po 17 odigranih krogih, s svojimi soigralci povzpel na 1. mesto lestvice lige Ebel. Zelo blizu so jim Bolzano in Dunaj, ki zaostajajo za točko, oziroma dve. Preostali klubi, kjer nastopajo slovenski legionarji se nahajajo v spodnjem delu lestvice. Fehervar je na 9. mestu, Medveščak pa na predzadnjem 11. mestu kljub temu, da ima tekmo manj. Za njimi je zgolj v tej sezoni zelo skromni Beljak.

Foto: https://www.facebook.com/105696856485/posts/10155506944471486/

Avtor: Timotej Prosenc