Ograjenšek in Kuralt odločila tekmi v ligi Ebel

Razširjeno avstrijsko prvenstvo je ta vikend slovenskim hokejskim navijačem povzročilo mešane občutke. Ken Ograjenšek in Anže Kuralt sta svojemu Gradec, oziroma Szekesfehervar priigrala zmagi. Medtem Medveščak, kjer igrata Mitja Robar in Nik Simšič v letošnji sezoni še ni dosegel zmage.


Ken Ograjenšek je v napetem nedeljskem srečanju z golom v podaljšku pomagal svojemu klubu do zmage nad Innsbruckom s 7-6. Pred tem je na istem srečanju že dosegel en gol in podajo.

Dan pred tem je po zelo podobnem scenariju tudi Anže Kuralt zabil v podaljšku in madžarskemu klubu prinesel zmago s 5-4.

Manj zadovoljna sta lahko Mitja Robar in Nik Simšič. Njun Medveščak je visoko, kar z 1-8, izgubil proti vodilnemu Dornbirnu. Hrvaški ebelligaš je trenutno na predzadnjem mestu lestvice, zgolj z eno točko. Za njim je samo Salzburg.

Gradec Kena Ograjenška zaseda 3. mesto, Kuraltov Szekesfehervar pa 5. mesto. Spomnimo, da je v trenerskem štabu Medveščaka tudi naš nekdanji trener Marcel Rodman, ki se je po slabem začetku znašel pod velikim pritiskom.

 

Avtor: T. P.
Foto: Sportida