Odpovedi, odpovedi, odpovedi,…

Po nemški in EBEL ligi se je predčasno zaključilo tudi tekmovanje v Alpski hokejski ligi, zaradi širitve koronavirusa pa so prekinjena tudi vsa tekmovanja pod okriljem Hokejske zveze Slovenije.


“Hokejska zveza Slovenije zaradi razglašene pandemije COVID-19 (corona virus) s strani Svetovne zdravstvene organizacije ustavlja vsa hokejska tekmovanja pod svojim okriljem,” je včeraj sporočilo vodstvo hokejske zveze.

Škoda, da se liga predčasno končuje. Vsi, ki smo vpleteni v hokej, smo se veselili končnice, ki je nagrada za celoletno delo vseh – igralcev, trenerjev, podporne službe – in seveda v veselje gledalcev, za katere igramo hokej. A situacija je pač takšna in odločitev sprejemam z razumevanje, zdravje je vsekakor prioriteta,” je po prekinitvi AHL dejal športni direktor Olimpije Tomaž Vnuk.

Kaj bo z državnim prvenstvom?

“Alpska liga za letos zapira svoja vrata. Celotna ekipa se zahvaljuje navijačem in sponzorjem za vso podporo skozi sezono. Kljub temu, da je ta odločitev prinesla nekaj razočaranja, se v naslednji sezoni vračamo še močnejši. V najkrajšem možnem času bomo sporočili še odločitev glede igranja finala državnega prvenstva,” so na svoji FB strani sporočili Jeseničani.