Odpovedi, odpovedi, odpovedi,…in smola Flisarja

Petkov kislo vreme je bilo vzrok za odpovedi uradnih treningov smučarskih tekačev v Planici, smučarskih skakalcev v švicarskem Engelbergu ter alpskih smučark v francoskem Val d´Iseru. V kvalifikacijah smučarskega kroga v Innichenu je Filip Flisar za stotinko sekunde ostal brez sobotnih izločilnih bojev, slovenske biatlonke pa v Franciji niso posegle med dobitnice točk.


Flisar je kvalifikacijah nastopil s startno številko 20 in solidno opravil s svojo vožnjo. Po dveh zaporednih prizoriščih, ko sta bili progi v Montafonu in Arosi zelo kratki, tekmovalci v Innichenu za eno vožnjo potrebujejo več kot minuto in petnajst sekund, kar ustreza tudi našemu šampijonu. Flisar je postavil čas 1:19.09, kar je ob prihodu v cilj pomenilo 18. mesto.

Finale v hotelski sobi

Flisarju postavljen čas ni pomenil mirnega čakanja na konec kvalifikacij, igra stotink pa tokrat ni bila na njegovi strani.  Do konca kvalifikacij je Flisarja prehitelo še 14 tekmovalcev in Flisar je zasedel 32 mesto, kar bi v normalnih okoliščinah pomenilo, da bi Flisar moral nastopiti tudi jutri. Ker pa je za Flisarjem zaostal tudi Švicar Rayan Regez, ki je v skupnem seštevku svetovnega pokala uvrščen med 8 najboljših, se je v izločilne boje uvrstil Švicar, Flisar pa bo jutrišnjo tekmo tako moral gledati iz hotelske sobe. Smola za Flisarja je še toliko večja, saj je Američan Tyler Wallasch kvalifikacijsko progo prehitel le stotinko hitreje kot Flisar in se tako kot zadnji uvrstil na jutrišnjo tekmo.

Flisar na progo v nedeljo

V nedeljo bo v Innichenu na sporedu še ena tekma, kjer pa bo nastopil tudi Flisar, saj bodo na njej nastopili le najboljši v skupnem seštevku svetovnega pokala. Najhitrejši čas današnjih kvalifikacij je postavil Kevin Drury, ki se je edini spustil pod mejo 1:17.00. Najbolj sta se mu  približala Nemec Florian Wilmsmann in Francoz Jonathan Midol.

Zahtevne razmere za biatlonke

Po zelo spodbudnem nastopu Lee Einfalt in Polone Klemenčič na štafetni preizkušnji v Hochfilznu, je bila njuna velika želja, da dober nastop pokažeta tudi na posamični tekmi, a žal jima v Annecyju v Franciji to še ni uspelo. Izjemno zahtevne razmere, ki jih biatlonke niso ravno vajene so krojile tekmo in poskrbele za zanimiv razplet tudi povsem pri vrhu.

V močnem dežju se je iz naše trojice na progo prva podala Klemenčičeva, ki pa je imela ponovno več težav pri streljanju leže. Zgrešila je dva strela na prvem strelskem postanku, v drugo bila brezhibna, na koncu pa ji je 12 sekund zmanjkalo za uvrstitev na zasledovalno tekmo in končala je kot 68. Tudi Einfaltova je oba svoja zgrešena strela opravila na prvem strelskem postanku, tudi pri njej pa sta dva zgrešena strela pomenila prevelik zaostanek za uvrstitev na zasledovanje. Zaključila je na 80. mestu. Nika Vindišar je tako kot reprezentančni kolegici dvakrat zgrešila leže, nato pa je en strel mimo poslala tudi v streljanju stoje, vse skupaj pa je pomenilo 90. mesto.

Zmaga na Norveško

V težkih razmerah se je najbolje znašla Tiril Eckhoff iz Norveške, ki je za 6.2 sekunde ugnala Francozinjo Justine Braisaz, tretja je bila danes  Marketa Davidova iz Češke. Davidova in Braisazova sta bili na strelišču brezhibni, Eckhoffova pa je morala enkrat v kazenski krog, a je bila zelo hitra v smučini in slavila zmago.