Odlična predstava Slovenk na Ljubnem, Bogatajeva prvič do stopničk!

V slovenski ženski skakalni reprezentanci se veselijo tretjega mesta Urše Bogataj, na domačih tleh na Ljubnem. To so tudi njene prve posamične stopničke v karieri. Njen uspeh je s šestim mestom dopolnila Nika Križnar, dobro pa so se izkazale tudi ostale slovenske skakalke. Zmagala je Norvežanka Maren Lundby, na drugem mestu pa je Bogatajevi družbo delala še Japonka Sara Takanaši.


Slovenski navijači so se v lepem številu zbrali na Ljubnem in vneto spodbujali žensko slovensko ekipo. Razlogov za veselje ni manjkalo, saj je bila Urša Bogataj že po prvi seriji odlična četrta. Za Nemko Katharino Althous je zaostajala pičle 1,3 točke, kar ji je v finalu uspelo nadoknaditi. Tako se je po včerajšnjem drugem mestu v kvalifikacijah, kjer jo je prehitela prav Althousova, Nemki malce oddolžila in osvojila premierne stopničke v svetovnem pokalu.

Nove zmage se je veselila Norvežanka Maren Lundby, na drugem mestu pa je končala Sara Takanaši. Odlična šesta je bila Nika Križnar, slovenski uspeh pa so dopolnile tudi ostale tekmovalke. Špela Rogelj je bila 14., Jerneja Brecelj 24., Katra Komar pa 25. Rezultati, ki ji je dosegla reprezentanca Zorana Zupančiča tako obetajo dober skupni uspeh tudi na jutrišnji ekipni tekmi. Tudi ta se bo začela ob 14. uri.

Avtor: Nel Daugul