Od belih strmin se poslavlja še en olimpijski prvak

Tokrat se od belih strmin poslavlja švicarski alpski smučar Sandro Viletta. Njegovi največji uspehi so se pisali leta 2014 v Sočiju, ko si je prismučal prvo mesto v superkombinaciji. Odločitev, da sklene kariero pa pripisuje izgubi samozavesti zaradi številnih poškodb. 


Po poročanju švicarske smučarske zveze se tako v 32 letu poslavlja olimpijski nagrajenec, ki zaradi številnih poškodb ne vidi več prihodnosti v smučanju. Viletta namreč v zadnjih dveh letih sploh ni tekmoval več zaradi dveh poškodb kolena leta 2016 v super-G kombinaciji. Leta 2011 pa je v svetovnem pokalu v superveleslalomu dosegel eno zmago.

Viletta je v Sočiju premagal Ivico Kostelič, kar pa je bilo po njegovih besedah predvsem nepričakovano. Povedal je:“Nisem verjel, da je to mogoče. Kljub temu, da sem imel vodstvo, nisem pričakoval, da bom zmagal”. 

Na spodnji povezavi si lahko pogledate Vilettovo zmagovalno vožnjo iz Sočija

https://www.youtube.com/watch?v=29eOCM2BgdI

 

 

 

Danes se smučarski junak poslavlja s temi besedami: “Moram biti pošten do sebe, ker nisem našel samozaupanja v zadnjih dveh mesecih in pol treningov. Čutim, da ne morem smučati z enakimi občutki kot v preteklosti. Hvaležen pa sem za vse, kar sem dosegel in izkusil,” je v izjavi za javnost dejal Viletta, ki se bo zdaj posvetil trenerskemu poslu.