Obe Slovenki med TOP 30, Kline kljub groznemu počutju do točk

Sobotna superveleslaloma sta minila ob povprečnih slovenskih uvrstitvah. Najbolj sta bila zadovoljna Maruša Ferk in Boštjan Kline.


Zmagovalka predzadnjega superveleslaloma za svetovni pokal v tej sezoni je Avstrijka Nina Otrlieb, ki je z minimalno prednostjo stotinke, prvič v karieri, slavila pred Italijanko Frederico Brignone in Švicarko Corinne Suter, ta je zaostala sedem stotink. Danes drugo in tretjeuvrščena sta na vrhu (v obratnem vrstnem redu) tudi v skupnem seštevku discipline, boj za mali kristalni globus ostaja odprt, saj ju loči samo devetnajst točk.

Ferkova vesela točk

Do novih točk sta prismučali tudi obe Slovenki, Ilka Štuhec je zasedla 23., Maruša Ferk pa 26. mesto.˝Danes so bili pogoji za smučanje zelo težki. Tudi tiste smučarke, ki so tehnično zelo dobro podkovane, so imele težave. Po jutranjem ogledu proge sem vedela, da bo samo zelo odločna vožnja lahko rezultirala v solidnem rezultatu. Moja pričakovanja niso bila visoka, tako da sem vesela točk! Tudi zaostanek ni bil velik. Imam pa še kar nekaj rezerv, predvsem za zgornji del,˝ nam je po tekmi in pred analizo vožnje povedal Ferkova, ki bo jutri imela tudi precej boljšo štartno številko (danes je štartala predzadnja, petdeseta), kar je seveda v kontekstu lovljenja nove visoke kombinacijske uvrstitve še kako pomembno.

Avstrijsko slavje na moški tekmi

Alpski smučarji so v težkih pogojih končali šesti superveleslalom za svetovni pokal v tej sezoni. Zmagal je domačin Vincent Kriechmayr, pred Švicarjem Maurom Caviezlom (novi vodilni v skupni superveleslalomski razvrstitvi) in rojakom Matthiasom Mayerjem. Do točk svetovnega pokala je prismučala tudi trojica Slovencev. Bošjan Kline je osvojil osemnajsto, Klemen Kosi štiriindvajseto ter Martin Čater petindvajseto mesto. Brez točk je na 48. mestu ostal Šefan Hadalin.

˝Na progi sem se grozno počutil. Zelo težko je bilo, za vse. Najbrž je tiste prave občutke imelo samo prvih pet smučarjev. Boril sem se do konca, mislil sem, da bo uvrstitev precej slabša, zato tudi moje razočaranje ob prihodu v cilj. Na koncu se je izšlo za osemnajsto mesto, kar je v danih razmerah solidno,” je dejal Kline.