Ob težavah brez presežkov

Na sinočnjih preizkušnjah čez lužo sta čast slovenske alpske reprezentance rešila Ana Bucik z 19. mestom v slalomu ter Boštjan Kline z 29. mestom v superveleslalomu.


Ob odstopih Mete Hrovat in Maruše Ferk v prvi vožnji nedeljskega slaloma v ameriškem Killingtonu je bila Ana Bucik edina Slovenka med dobitnicami točk. Primorka je osvojila končno 19. mesto, s katerim je bila dokaj zadovoljna.

Ogromno težav na drugi progi

Po ˝ničli˝ v Leviju na to devetnajsto mesto zagotovo lahko gledam pozitivno. V drugi vožnji sicer nisem našla ritma, imela sem ogromno težav, tako da mi ni uspelo zadržati solidne pozicije oziroma še napredovati po lestvici. Seveda pa si v nadaljevanju želim boljših izzidov in na tem bom tudi delala,” je za spletno stran Smučarske zveze Slovenije pojasnila 28-letna smučarka.

Trener Janez Slivnik je dodal: “Za nami je težka tekma, pričakoval sem boljši izkupiček. Seveda bi lahko dosegli več. Manjka predvsem sproščenost. Ko se bo vse poklopilo, bodo tudi v slalomu prišli tisti rezultati, ki jih vsi, mi in športna javnost, pričakujemo.”

Slovenci imajo energijo in željo

Na moškem superveleslalomu v kanadskem Lake Luiseu se je med dobitnike točk prebil le Boštjan Kline, tako da trener Peter Pen razumljivo ni skakal od navdušenja: “˝Nismo dosegli zastavljenih ciljev. Še najbolje je odsmučal Boštjan Kline. V zadnjih dveh delih pa je žal izgubil preveč. Naslednji teden se bodo fantje morali bolj zbrati. Potrebno energijo in željo imajo, so kakovostni in ˝zraven˝, tako da verjamem, da bo naslednji teden v Beaver Creeku precej bolje.”