Ob slavju Fourcadea najboljši Slovenec Fak tik za TOP 15

Organizatorji v Oberhofu bijejo hud boj z naravo in z veliko napora so omogočili dovolj snega za današnji sprint. Odsotnost najboljšega biatlonca ta hip Johannesa Thingnesa Boeja je najbolje izkoristil Francoz Martin Fourcade, od Slovencev je najbolje nastopil Jakov Fak, ki je bil 16.


 

Izjemno toplo vreme in dež povzročata številne težave organizatorjem, ki s težavo ohranjajo sneg na progi in zagotavljajo ustrezne pogoje za tekmovanje. Z veliko truda jim je vseeno uspelo izpeljati današnji sprint, na tekmi pa so nastopili tudi štirje Slovenci.

Fak enkrat zgrešil

Prvi se je na progo podal Jakov Fak, ki je zabeležil tudi najboljšo uvrstitev. Z enim zgrešenim strelom na postanku leže, je 10-kilometrsko preizkušnjo končal na zelo solidnem 16. mestu. Preostala trojica je imela v zahtevnih razmerah več težav, s kasnejšim štartnimi številkami pa tudi niso imeli več možnosti za najvišja mesta. Miha Dovžan je končal na 78. mestu in je tudi zgrešil en sam strel, Klemen Bauer je bil 91., a je zgrešil 3x, prav tolikokrat je zgrešil tudi Rok Tršan in je bil 99.

Fourcade brez napake

V težkih razmerah so ponovno blesteli Francozi, nove zmage v svetovnem pokalu pa se je razveselil Martin Fourcade, ki je brez napake ugnal vso konkurenco za 25 sekund. Drugi je bil Emilien Jacquelin z eno napako in tretji Nemec Johannes Kuehn, ki je prav tako zgrešil enkrat.

Vir: SZS