Ob Lanišku se je v Wisli smejalo tudi Zajcu

Že prva tekma nove sezone svetovnega pokala je slovenskim smučarskim skakalcem prinesla prve stopničke. Zanje je bil z drugim mestom zaslužen Anže Lanišek, za zelo dober moštveni izkupiček je s šestim mestom poskrbel tudi Timi Zajc med dobitniki točk pa so bili še štirje slovenski orli.


Slovenska reprezentanca je imela na prvi temi v poljski Wisli kar šesti skakalcev v finalni seriji. Ob izjemnem Anžetu Lanišku, ki je z devetega mesta po prvi seriji skočil kar na zmagovalni oder, je odličen drugi skok uspel tudi Timiju Zajcu in mu prinesel visoko šesto mesto. ““Zelo sem vesel, da mi je uspelo narediti takšen skok, tudi razmere so se mi poklopile, tako da sem imel kar srečo. Na koncu sem pridobil kar dosti, bil sem med deseterico in vikend lahko ocenim kot zelo dober,” je bil po tekmi upravičeno zadovoljen Zajc.

Prevca po pričakovanjih

Izkušeni Peter Prevc je tekmo končal na 15. mestu, kar ga ni presenetilo: “Moji skoki so bili povprečni. Nisem zadovoljen, niti najbolj razočaran, rekel bi, da je bilo po pričakovanjih. Boljši se mi je zdel drugi skok, a razlike so zelo majhne. Natrenirati moram pristanek, dela je še veliko. Mlajši brat Domen je po 23. mestu povedal: “Tekma je nekako realno pokazala kje smo, kako delamo v zadnjem času. Zadovoljen sem, da smo štartali brez večjih oz. manjših težav in v Ruko gremo z dobrimi mislimi.”

Brez poškodb do točk

Med dobitniki točk sta bila tudi Rok Justin na 27. mestu ter Tilen Bartol na končnem 29. mestu. “Tekma je bila težka. Moral si imeti kar nekaj sreče z vetrom. Tudi sam pa imam kar nekaj rezerv v tehniki, delal sem napake. Manjka mi malo sproščenosti na mizi in v zraku, potem bodo pa prišli tudi metri,” je po prvih točkah v sezoni povedal Justin. Bartol je dodal: “Vesel sem, da grem iz Wisle brez poškodb, da je nekaj točk, pa je še toliko bolje. Predvse pa nisem zadovoljen s skoki, ker vem, da znam veliko bolje. Vseeno sem se vsaj malce sestavil, danes sem na tekmi naredil najbolše skoke tu in zato sem zadovoljen.”