Novozelandska senzacija v Soeldnu, Hrovatova juriš na stopničke končala v snegu

Sončni Soelden je postregel z vrhunskim uvodom v novo sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju za dekleta. Najbolj zadovoljna ga zapušča Novozelandka Alice Robinson, med Slovenkami pa se je ob odstopu Mete Hrovat izkazala Tina Robnik.


Po prvi vožnji je vrh pričakovano zasedla Američanka Mikaela Shiffrin, ki se ji je najbolj približala Novozelandka Alice Robinson, tretje mesto je držala Federica Brignone, s številko 12 pa se je na četrto mesto z zelo dobro vožnjo prebila Meta Hrovat. Bojevita Gorenjka je v prvi polovici druge vožnje izgubljala proti konkurentkam, v ciljni ravnini pa je zdrsnila in končala v snegu ter ostala brez točk. “Z glavo sem bila že v cilju, kar je zelo narobe. Upam, da se bom iz tega kaj naučila. Na smučeh sem se počutila dobro. Sedaj bo potrebno čakati na naslednje tekme,” je v kamere nacionalke razkrila Hrovatova.

Shiffrinova ostala brez zmage

Napad na zmagovalni oder se je v drugo posrečil Francozinji Tessi Worley in prehitela jo je šele Robinsonova. Ob izjemnem nastopu komaj 17-letnice iz Nove Zelandije je imela Shiffrinova veliko dela. Po manjših napakah v strmini je morala priznati premoč smučarki iz južne polooble in se sprijazniti z drugim mestom. “Sem šokirana, vendar izredno zadovoljna. Proga je bila odlična. Kljub precejšnji vročini je bil podlaga dobro pripravljena. Pred drugo vožnjo sem bila dokaj nervozna, a sem v drugo poskušala le uživati. Uspelo mi je,” je pojasnila presrečna zmagovalka.

Slovenke slalomistke so v Soeldnu zabeležile polovičen izkupiček (foto: Smučarska zveza Slovenija)
Slovenke slalomistke so v Soeldnu zabeležile polovičen izkupiček (foto: Smučarska zveza Slovenija)

Robnikova najboljša Slovenka

Z uvodom v sezono sta lahko zadovoljni Tina Robnik in Ana Bucik, ki sta se veselili novih točk za svetovni pokal, medtem ko je Neja Dvornik na 36. mestu za dve desetinki zaostala za finalom.

Kljub ne ravno idealni drugi vožnji se je Robnikova z 20. mesta prebila na 11. mesto, kar je odlična napoved za nadaljevanje sezone. “Seveda sem si želela vodstva po prihodu v cilj druge vožnje, a mi to ni uspelo. Svoje so naredile tudi visoke temperature. V drugo je bila strmina bistveno zahtevnejša. Menim, da sem se dobro lotila najbolj zavitih zavojev,” je bila s premiero zadovoljna Robnikova. Bucikova je prvi tek končala na 16. mestu, a je v drugo s slabšo vožnjo v strmini zdrsnila na 23. mesto, ki pa je vendarle njen najboljši veleslalomski rezultat.