Norvežan Boe do nove zmage v šprintu, Fak 16.

Na Češkem v kraju Novo Mesto bodo do nedelje potekala tekmovanja v moškem in ženskem biatlonu. Današnja tekma je bila razpisana za moški del karavane, biatlonci so se pomerili v sprinterski preizkušnji. Letos je v tej biatlonski disciplini nepremagljiv Johannes Thingnes Boe, ki je dosegel že tretjo letošnjo zmago. Jakov Fak je osvojil 16. mesto.


Večjega presenečenja ob zmagi norveškega tekmovalca ni bilo. Boe je trenutno vodilni v svetovnem pokalu, pred tem je zmagal že na Pokljuki in v Hochfilznu, obakrat v sprintu. Drugo mesto je pripadlo Rusu, Alexandru Loginovu, aktualnemu evropskemu prvaku v zasledovalni disciplini. Loginov je za Boejem zaostal zgolj 21 sekund. Bolj zadaj je bil tretjeuvrščeni, Šved Martin Ponsiluoma, ki je imel 54 sekund zaostanka.

Najboljši slovenski biatlonec, Jakov Fak je v cilj prišel kot 16. Fak je sicer začel z izredno hitrim tempom, vendar pri prvem streljanju enkrat zgrešil, popolen izkupiček pa je zbral iz stoječega položaja. V cilje prišel kot tretji med 16. tekmovalci, na koncu pa je njegov čas zadostoval za 16. mesto.

Nastop pa danes ni uspel Klemnu Bauerju. Ljubljančan je zgrešil kar štiri strele, dvakrat iz ležečega in dvakrat iz stoječega položaja. Zaradi štirih kazenskih krogov Bauer ni mogel konkurirati za najvišja mesta, njegov čas je zadoščal šele za 74.

V Novem Mestu je slovensko reprezentanco zastopal tudi Miha Dovžan, ki pa je, kljub zgolj enemu zgrešenemu strelu, tekmovanje končal kot 50. Dovžan je za zmagovalce zaostal dve minuti in dvaindvajset sekund.

Jutri so na Moravskem na vrsti ženske biatlonke. V nedeljo bomo lahko spremljali tudi prvi tekmi s skupinskim štartom.

Avtor: Timotej Prosenc