Nika Križnar zadnjo tekmo sezone zaključila na 3. mestu

V ruskem Čajkovskem je Norvežanka Maren Lundby zmagala na zadnji tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih sezone. Druga je bila Nemka Juliane Seyfarth, na tretjem mestu pa je končala Nika Križnar.


Naša najboljša skakalka te sezone Nika Križnar je na zadnji tekmi svetovnega pokala za smučarske skoke v ženski konkurenci zasedla tretje mesto. Po nesrečnem odhodu iz karavane Eme Klinec, ki je na državnem prvenstvu v Planici grdo padla in plačala s hudo poškodbo, je mesto vodilne v slovenski ženski reprezentanci prevzela Nika Križnar. Ta je z nizanjem dobrih rezultatov in tudi uvrstitvami na oder za zmagovalce na koncu zasedla peto mesto v skupnem seštevku in sezono zaključila kot najboljša slovenska posameznica v smučarskih skokih.

Na današnji tekmi v Rusiji je v prvi seriji dosegla 126 metrov nato pa v finalu zaostanek nadoknadila z odlično daljavo 140,5 metra in pristala na odru za zmagovalce. Med deseterici je končala še Urša Bogataj, ki je z daljavama 121 m in 127 m osvojila 9. mesto. Trinajsta je bila Jerneja Brecl (116,5/127 m), 24. Špela Rogelj (105/116 m), 30. pa Maja Vtič (100/101 m).

Dekleta so v letošnji zimi prikazala eno boljših sezon, z Emo Klinec pa si naslednje leto obetamo še več lepih rezultatov.