NHL finale tekme zvezd metropolitanski skupini, Sydney Crosby nov MVP

NHL finale tekme zvezd metropolitanski skupini, Sydney Crosby nov MVP


Zmagovalci NHL All Star tekme so hokejisti metropolitanske skupine. Te so na čelu z Sydneyom Crosbyjem premagali cetralno skupino z velikih 10:5, Crosby pa je bil na koncu tudi MVP tekme. Skupaj z Mathewjem Barzaljem sta k zmagi prispevala deset točk – oba sta končala finale s po dvema zadetkoma in tremi podajami. Anže Kopitar se letos ni na All Star mundial ni prebil.

Kanadčan Crosby je po tekmi tri-na-tri v dvorani SAP Center Arena v Kaliforniji pohvalil tudi komaj 21-letnega rojaka Barzala. “Zaradi njega gre na ledu vse zlahka. Je eden najbolj spretnih hokejistov, kar sem jih kdaj videl. Njegovo obvladanje ploščka je izjemno, kar pride še posebej do izraza na takšni tekmi, poleg tega pa odlično tudi drsa. Lahko smo ga gledali v družbi najboljših v ligi NHL, pa ne najdem boljšega od njega,” je dejal Crosby, ki na petkovi tekmi veščin ni nastopil zaradi bolezni.

Metropolitanska skupina je prišla do drugega naslova v štirih letih, odkar tekma zvezd poteka v novem formatu, ko si najboljša skupina v igri tri-na-tri razdeli milijon dolarjev nagrade.

Vodstvo lige NHL je sprejelo pravilo, po katerem morajo igralci obvezno nastopiti na vikendu All-Star, ali pa jih lahko doleti suspenz. Zvezdnik Washington Capitals in najboljši po točkah to sezono Aleks Ovečkin se je raje odločil za počitek in tvega suspenz, saj meni, da je urnik tekem že tako in tako preveč natrpan.