Nezadovoljni ampak z optimizmom naprej

Glavni trener slovenske ženske smučarske reprezentance Denis Šteharnik je odkrito priznal, da z rezultatskim začetkom sezone slovenskih smučark nikakor ne more biti zadovoljen, a poudarja, da se je kljub rezultatskemu nezadovoljstvu potrebno brez panike osredotočiti na osrednji del zime.


“Nismo dosegli zastavljenih ciljev, a zaradi tega nismo zganjali panike. Delamo po zastavljenem programu. Po štiridnevnem počitku in individualni kondicijski vadbi po vrnitvi iz ZDA smo se lotili dela. En teden smo trenirali v Pfeldersu. Čeprav smo z Italijankami vadili tudi paralelni slalom, pa je bila to predvsem priprava na preizkušnje v Courchevelu in Semmeringu. Tam morajo dekleta dvigniti rezultatsko raven. Prihaja naš del sezone. Na teh tekmah želimo dvigniti tekmovalke in nato formo zadržati vsaj še do Zlate lisice in svetovnega prvenstva v Aareju,” je za Sportal povedal Šteharnik.

Glavni trener slovenskih smučark že lep čas opozarja, da v Sloveniji razen izjemne sezone Ilke Štuhec v sezoni 2016/2017 trenutno ni tekmovalke, ki bi bila sposobna gojiti v daljšem obdobju kar dve disciplini na najvišji ravni in se v obeh potegovati za stopničke. Kljub temu pa poudarja, da se dela dobro in da punce napredujejo iz dneva v dan iz ozadja pa konstantno prihajajo tudi mlajša dekleta, ki bodo v prihodnosti temelj ženske smučarske ekipe.

Denis Šteharnik je po  paralelnemu slalomu zadovoljno pokimal. Ob 14. mestu Maruše Ferk in 25. mestom Mete Hrovat je še dodatno pohvalil še pristop Ane Bucik, ki je po dobrem zgornjem delu proge odstopila že v kvalifikacijski vožnji. Že pred samim paralelnim slalomom je izjavil, da kakšnih velikih pričakovanj od tekme v St. Moritzu nima, ter da več pričakuje v slalomu in veleslalomu, kjer z prikazanim letos ni zadovoljen.

KAKO GRE KOMU?

Uvodne tekme sezone so pokazale, da vlogo prve violine med Slovenkami prevzema Meta Hrovat. Maruša Ferk dviguje raven slalomske zanesljivosti, Ana Bucik pa ob nizu napak ostajajo v tolažbo le odseki, kjer je odsmučala odlično in če bi le uspela spraviti skupaj celotno vožnjo brez napake bi lahko pričakovali boj za stopničke tudi iz njene strani. Nazadnje pa je bila omenjena še Ana Drev. Ana je bila zadnje čase zaradi poškodbe precej omejena na treningih ampak po besedah Denisa Šteharnika bi jo lahko videli že na štartu Courchevela. Po besedah Šteharnika pa lahko pričakujemo tudi od nje da se bo že v Courchevelu lahko zavihtela med dobitnice točk.

SLEDI

Smučarska karavana se tako seli ta vikend v italijansko Val Gardeni, kjer se bodo fantje pomerili 14.12 in 15.12 v superveleslalomu in smuku, punce pa bodo 18.12 ter 19.12. pomerile prav tako v smuku in superveleslalomu.

Avtor: Aljoša Gregorec