Neverjetno! Ilka Štuhec znova vodi! Eksplozija čustev, solze sreče in veselje!

Včerajšnje zmage Ilke Štuhec v smuku še nismo dodobra praznovali,  ko je še ne po 24 urah znova zmagala. Tokrat  je v Val Gardeni vrh dosegla še v superveleslalomu. S takimi tekmami ne dvomimo, da bo Ilka dohitela tudi najboljšo  slovensko smučarko Tino Maze!

 


 

 Rezultat iskanja slik za ilka Å¡tuhec

Današnja tekma v Gardeni je bila zelo napeta in dramatična. Kar 4 tekmovalke so bile znotraj 6 stotink. Štuhčeva je bila za pet stotink hitrejša od Nicole Schmidhofer in Tine Weirather, četrta Jasmine Flury je zaostala za šest stotink in celo ostala brez odra za zmagovalke. Znotraj sekunde zaostanka pa je končalo kar 17 smučark.

Tudi tokrat pri Ilki ni šlo brez napak. Že takoj po startu je naredila prvo napako, nato si je v zgornjem delu nabrala 39 stotink zaloge, v spodnjem delu proge pa ponovno naredila napako, ko je zaostala za 25 stotink, a kljub temu ostala najhitrejša. Znova je imela izjemno hitre smuči, podobno kot dan poprej pa se je spretno spopadla tudi z nizom tehnično zahtevnih zavojev. Lestvica je bila s časom 1:31,87 previsoko za vse, čeprav so se ji tekmice predvsem na račun napake v spodnjem delu proge zelo približale.

“Upala sem, pričakovala pa ne. Smukaška zmaga mi je pomagala, saj me je razbremenila. Storila sem, kar sem pač morala storiti. No, skoraj. Pripetila se mi je ena napaka, in sicer na Ciaslatu, kjer se zamudila zavoj. Sicer pa sem bila hitra. Zelo zabavno je bilo,” je po vroči tekmi za RTV komentirala zmagovalka superveleslaloma. Z zmago pa ni dosegla le 9 kolajne svetovnega pokala, ampak tudi velik del denarne nagrade. Za zmagovalko je bilo v denarnem skladu predvidenih 43.500 švicarskih frankov, kar je slabih 38.000 evrov.

 

Shiffrinove (še) ni dohitela, preskočila pa je Bojana Križaja !

Američanka Mikaela Shiffrin, ki je v uvodu v Lake Louisu in St. Mortizu dobila dve superveleslalomski preizkušnji, se je odločila, da bo izpustila tekme v Val Gardeni. Po drugi strani Štuhčeva niza zmage, ki se kot kaže vrstijo ena za drugo. Kako bo v nadaljevanju? Za enkrat ima Shiffrinova še vedno rdečo majico vodilne superveleslalomske sezone in obenem še vedno vodi tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Je pa današnja zmaga Ilke 82. slovenska zmaga v svetovnem pokalu. Štuhčeva je z devetimi zmagami presegla dosežek legendarnega Bojana Križaja in za dve zmagi izboljšala dosežek Mateje Svet. Trenutno je po dosežkih takoj za Tino Maze, smučarki z največ zmag od vseh Slovencev in Slovenk v svetovnem pokalu, ki pa je sicer še vedno v veliki prednosti s svojimi 26. zmagami. Je Ilka na lovu za podrtje rekorda zmag v svetovnem pokalu slovenskih smučarjev?

AVTOR: Edisa Abdič