Nesrečen poraz Jesenic proti vodilnim, Olimpija do visoke zmage

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v Podmežakli gostili vodilno Val Pusterio in utrpeli drugi zaporedni poraz na domačem ledu. Potem, ko so v torek utrpeli boleč poraz proti HK SŽ Olimpiji, so Železarji tokrat znova pokleknili z rezultatom 1-4. Ljubljančani so na gostovanju pri Rittnu z visoko zmago odpravili lanske podprvake (5-1).


Izid 1-4, dejanskega poteka igre v Podmežakli ne razkriva dovolj dobro. Jeseničani so si ustvarili kar nekaj priližnosti in ob boljšem izkoristku bi se tekma lahko razpletla tudi drugače. Žal pa je aktualne državne prvake ponovno tepla neučinkovitost in nezbranost v ključnih trenutkih, podobno kot že v torek proti večnim rivalom, ko so so zapravil prednost dveh zadetkov. Marcel Rodman je tokrat vlogo prvega vratarja dodelil Žigi Kogovšku, v moštvu pa je manjkal Gašper Glavič, ki je bil kaznovan.

Srečanje se za Gorenjce ni začelo najbolje. Val Pusteria je povedla že v tretji minuti, ko je Kogovška premagal Max Oberrauch. Oberrauch je bil natančen tudi v 7. minuti druge tretjine, ko je vodstvo gostujoče ekipe podvojil. Nekaj minut za tem je prednost gostov znižal David Rodman in vlil nekaj upanja domačim navijačem.

Hokejisti Jesenic so šli v zadnji tretjini v popolno ofenzivo, a plošček ni hotel v mrežo vratarja Keitha Colina Furlonga. So pa Jesenice kar trikrat zadele okvir vrat in na vrata sprožile kar 43 strelov. Ko se je igralni čas začel iztekati, je Marcel Rodman poklical Kogovška iz vrat, kar pa je izkušeno vodilno moštvo izkoristilo in zabilo dva gola v prazno mrežo. Železarji so tako utrpeli nov boleč poraz.

Rojstnodnevna vrnitev Korošca

Po nekaj tednih se je na ledeno ploskev vrnil tudi Gašper Korošec, ki je takoj po tekmi spregovoril za Hokej TV. Po dolgem času je biti na domači ledeni ploskvi in pred domačimi navijači res nekaj posebnega. Težko sem čakal ta trenutek,” so bile prve besede povratnika po poškodbi, ki pa razočaranja ob porazu ni mogel skriti. “Rezultat sigurno ni realna slika. Dali smo vse od sebe, a se žal danes pač ni izšlo. Železarje že v soboto čaka nov nasprotnik, ko bodo palice prekrižali z ekipo Sterzing Vipiteno, ki jo trenira selektor Ivo Jan. “Današnji poraz bomo pozabili, “odpočijemo” in se pripravimo na soboto,” je bil z mislimi pri novih izivih tudi Korošec, ki je nocojo praznoval 20. rojstni dan.

Olimpija nadaljuje zmagoviti niz

Ljubljančani se tudi iz gostovanja pri Rittnu vračano neporaženi. Neposrednemu konkurentu za drugo mesto so zabili petardo, ob tem pa sami prejeli zgolj en gol.

Za Olimpijo so zadeli Kristjan Čepon, Miha Zajc, Nik Simšič, Žiga Pešut in Aleš Mušič. Kljub temu, da je Ritten v zadnjem času dvignil nivo igre, so jih Zmaji odpravili z enakim rezultatom kot na zadnjem medsebojnem obračunu.

V soboto bo Olimpija gostovala pri Bregenzerwaldu.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Domen Jančič