Nepremagljiva Maren Lundby, do točk celotna slovenska ekipa

Izjemna Norvežanka Maren Lundby je suvereno dobila tudi nedeljsko posamično preizkušnjo v Obertsdorfu. Kot druga je končala Nemka Juliane Seyfarth, tretja pa je bila Japonka Sara Takanaši. V prvi deseterici sta pristali tudi dve slovenski tekmovalki, osma je bila Nika Križnar, mesto za njo pa Urša Bogataj.


Lundbyjeva je bila prepričljivo najboljša, že v prvi seriji si je priborila lepo prednost za finale, v katerem jo je z daljavo dneva (135,5 m) brez večjih težav ubranila. Juliane Seyfarth je bila danes edina potencialna tekmica serijski zmagovalki zadnjih tekem, a tudi ona je kljub dolgim skokom morala priznati premoč Norvežanki. Tretjeuvrščena Sara Takanaši je za Lundbyjevo zaostala že za več kot 42 točk!

V finalu vse slovenske tekmovalke!

Na tekmi je nastopilo tudi šest slovenskih tekmovalk in prav vse so se uvrstile v finalno serijo. Najbolje se je odrezala Nika Križnar, ki je bila po prvi seriji osma in na tem mestu tekmo tudi končala. Tik za njo se je uvrstila Urša Bogataj, ki je na včerajšnji tekmi stopila celo na tretje mesto. Jerneji Brecelj je v prvi seriji uspel dober skok (121,5 m), v finalu je izgubila dve mesti in je bila 15. Špela Rogelj je zasedla 16. mesto, Katra Komar je bila 27., Maja Vtič pa na repu lestvice, na 30. mestu.