Nemški trio vsak po svoji poti!

Letošnji najboljši nemški smukač Thomas Dressen je po vrnitvi iz Beaver Creeka v domovino že prestal operacijo kolena zaradi katere bo izpustil celotno letošnjo sezono. Po enoletni poškodbi se vrača na smučarske strmine nazaj Felix Neureuther, medtem pa si rdečo majico vodilnega v skupnem seštevku veleslaloma oblekel Stefan Luitz.


Za 26-letnega Nemca Thomasa Dressena, ki je letos navdušil oz presenetil konkurenco z zmagama v Kitzbühlu in Kvitfjellu, je letošnja smučarska  sezona 2018/19 že končana. Usoden je bil padec na petkovem smuku v Beaver Creeku, ob katerem si je strgal križne vezi. Operacijo je opravil po vrnitvi v Nemčijo, po informacijah, ki pa prihajajo iz tabora ekipe Thomasa Dressena pa je le-ta bila uspešna in skupaj z nemškim smukačem pričakujejo povratek na smučarske strmine naslednje leto v Lake Louisu.

Medtem ko se je na bolniško nesrečno odpravil en nemški smučar, se ravno v tem času vrača iz bolniške drugi. Eno leto po poškodbi kolena je nemški specialist za tehnični disciplini Felix Neureuther pripravljen za vrnitev. Čeprav so težave z kolenom bile odpravljene nekaj časa nazaj, je pretekli mesec tik pred tekmo v Leviju staknil poškodbo palca na roki, zaradi česar je moral svojo vrnitev prestavite za nekaj časa. Svojo vrnitev pa bo le dočakal v soboto in nedeljo, ko bo stal na štartu veleslaloma in slaloma v Val d’Iseru, kjer se je sicer že trikrat zavihtel na stopničke za zmagovalce.

Neureutherja ob njegovi vrnitvi v smučarsko konkurenco čakajo številni znani obrazi, a ob tem tudi rojak, ki se mu bo zoperstavil v vlogi vodilnega veleslalomista svetovnega pokala. Z zmago v Beaver Creeku si je namreč rdečo majico priboril Nemec Stefan Luitz, ki je v nedeljo storil tisto, za kar si tako zelo prizadeva že nekaj sezon Norvežan Henrik Kristoffersen in to je premagati Avstrijca Marcela Hirscherja. Ob vrnitvi Felix Neureuther pa bo konkurenca za stopničke v tehničnih disciplinah v Val d’Iseru veliko bolj zaostrena in pričakujemo lahko zelo napeto ter izenačeno tekmo.

Avtor: Aljoša Gregorec