Nemci v Wisli brez zvenečega dvojca

Nemška skakalna reprezentanca na uvodu v sezono ne bo mogla računati na zvezdnika Andreasa Wellingerja in Severina Freunda. Na Poljskem je že vse nared za prve tekme sezone 2019/20.


“Ko bo Severin popolnoma fit, bo zagotovo sposoben povratka v svetovni pokal. Trenutno se ubada z manjšimi težavami in potrebuje krajši premor. Videli bomo, kako se bodo stvari razvijale v prihodnjih tednih. Uvodno tekmo svetovnega pokala bo zanesljivo izpustil,” je pojasnil trener nemške reprezentance v smučarskih skokih Stefan Horngacher.

Poškodovan tudi olimpijski prvak

Hujše težave ima olimpijski prvak Andreas Wellinger, ki bo zaradi poškodbe kolenskih vezi izpustil celotno sezono. “Andi napreduje, a to zimo ga ne bomo videli na tekmah. Njegov naslednjih cilj bo svetovno prvenstvo v Oberstrdorfu prihodnje leto,” je razkril Horngacher, ki bo v Wisli največ pričakoval od Karla Geigerja in Markusa Eisenbichlerja.

Skakalnica v Wisli bo nared za prve tekme sezone (foto: fis-ski.com)

Wisla pripravljena na začetek sezone

Kot kaže bo skakalnica v Wisli skakalce pričakala dobro pripravljena. Organizatorji so pripravili kar 1600 kubičnih metrov umetnega snega. S posebno tehnologijo se pri pripravi skakalnice lahko borijo tudi s temperaturami nad 15 stopinj Celzija, tako da naj bi bilo vse skupaj že danes nared za sobotno ekipno tekmo ter nedeljsko posamično preizkušnjo.