Naslednje olimpijske igre brez hokeja?

Predsednik IIHF-ja, Rene Fasel, je v intervjuju s kanadskim novinarjem Gordom Millerjem spregovoril o olimpijskih igrah, ki bodo na sporedu čez štiri leta v Pekingu. Obstaja tudi možnost, da tam hokeja ne bo.


V pogovoru je Fasel predstavil štiri možnosti za izvedbo hokejskega turnirja na prihodnjih Olimpijskih igrah.

Za gledalce najlepša opcija je prav gotovo dovoljenje NHL-a vsem igralcem najmočnejše hokejske lige, da igrajo za svojo državo. Na letošnjih olimpijskih igrah v Pjongčangu je bil ravno to največji primanjkljaj. Nekateri navijači so zaradi tega celo bojkotirali ogled hokejskih tekem.

Vendar na žalost tudi za naslednje zimske olimpijske igre obstaja ta možnost. Druga rešitev o kateri je govoril Fasel je namreč prav ponovitev sistema letošnjega leta. Torej hokejski turnir “da”, vendar brez udeležbe najboljših hokejistov sveta.

Salomonska rešitev pri tem vprašanju bi bila nastop NHL igralcev, vendar zgolj tistih do 23 let. Podobno ekipo smo spremljali na Hokejskem svetovnem prvenstvu leta 2016. Takšna odločitev bi dala možnost nekaterim mlajšim vzhajajočim zvezdam, da se dokažejo, po drugi strani pa gledalci na ledeni ploskvi ne bi videli imen kot so Sidney Crosby, Jevgenij Malkin in tudi Anže Kopitar.

Najstrašnejša možnost, za ljubitelje hokeja in celotne olimpijske igre pa bila odpoved hokejskega turnirja. Na žalost Fasel tudi te možnosti ni povsem ovrgel.

Glede na hladen odnos med IIHF-jem in NHL-om pa tega niti ni tako težko verjeti. Le zamislimo si lahko kaj si o vsem skupaj misli legendarni Wayne Gretzky, ki je pred kratkim postal ambasador hokeja v Pekingu, da bi kar najbolj dvignil zanimanje za ta šport med Kitajci.

 

Avtor: Timotej Prosenc
Foto: GBTimes