Napočil je čas za slalom!

Po tradicionalnem veleslalomskem ledeniškem uvodu v sezono svetovnega pokala konec oktobra v avstrijskem Söldnu, se je smučarska karavana preselila na sever. V finskem Leviju bosta ta konec tedna na sporedu ženski in moški slalom za svetovni pokal. Na štartu bo tudi slovenska šesterica.


Po tritedenskem premoru, ki so ga smučarke in smučarji dobro izkoristili predvsem za slalomski trening, se s tekmama v finskem Leviju nadaljuje svetovni pokal v alpskem smučanju. Slalomsko sezono bodo danes odprle ženske, ki se bodo na prvo progo pognale ob 10:15, trideset finalistk pa nato še v drugi vožnji ob 13:15.

Lani najboljša Hrovatova

Na štartu bodo tudi štiri Slovenke. Trojki, ki je nastopila že v Söldnu (Meta HrovatAna BucikNeja Dvornik) se bo pridružila Maruša Ferk. Hrovatova je bila lani z dvanajstim mestom v Leviju naša najboljša predstavnica, deset mest za njo pa je kot naša druga finalistka končala Ferkova. Zmagala je Američanka Mikkaela Shiffrin.

Slovenke so v zadnjih dneh pridno trenirale v Leviju (foto: Sloski)

Slovenca z ugodnima štartnima številkama

Jutri( prva vožnja: 10:15, druga vožnja: 13:15) bo letošnje prve točke svetovnega pokala v svoji paradni disciplini lovil Štefan Hadalin. Vrhničanu (lani je bil v Leviju 18.) bi se letos v finalu utegnil pridružiti naš drugi predstavnik na tekmi, Žan Kranjec (lani v Leviju 34.).

Štefan Hadalin bo v Leviju napadal vrhunsko uvrstitev

Slovenski junak uvodne preizkušnje sezone, ki je pretekli petek dopolnil 27 let, bo namreč zaradi dobrih lanskih slalomskih izidov (na klasikah v Madonni di Campiglio in Schladmingu je bil uvrščen tik za elitno deseterico) štartal s precej boljšega položaja ter skušal dokazati, da mu tudi  ˝hitro vijuganje˝ ni tuje.

Vir: Smučarska zveza Slovenije