Najboljši Zajc, Klinčeva in Ilirija

Timi Zajc v Kranju do naslova državnega prvaka

Na državnem prvenstvu v smučarskih skokih v Kranju so se lovorik veselil Ema Klinec, Timi Zajc in mešana ekipa ljubljanske Ilirije.


Skakalnica pod Šmarjetno goro v Kranju je v soboto popoldne gostila državno prvenstvo v posamični moški in ženski konkurenci ter tekmo mešanih ekip. Pri fantih je zmago slavil Timi Zajc (SSK Ljubno BTC),  ki je zmagal s skokoma dolgima 108 in 99 metrov ter s skupno 243,1 točkami. Srebro je osvojil Anže Lanišek (SSK Mengeš) s 109 in 98.5 metri ter 241,5 točkami. Bron si je v finalni seriji priboril Tilen Bartol (SSK Ilirija) s 105.5 in 98.5 metri ter 235,2 točkami.

Pod zmagovalnim odrom so ostali Cene Prevc, Anže Semenič, lanskoletni prvak Rok Justin, Lovro Kos, ki je bil po prvi seriji tretji, Žak Mogel, Jernej Damjan, prvo deseterico pa je zaključil Peter Prevc.

Boj za zmago napet do konca

Zajc je poletni naslov osvojil znova po letu 2017. Za spletno stran Smučarske zveze Slovenije je po zmagi povedal: “Zelo sem vesel, da sva z Anžetom uprizorila tak dvoboj, da je bilo res napeto do konca. Na koncu je šlo v moj prid z majhno razliko, oba pa sva pokazala, da sva v zelo dobri formi. Celo poletje sem bil kar na visoki ravni. Morda mi je forma malce padla le za dva tedna, ravno v času tekme v Zakopanah. A zdaj znova skačem zelo dobro in to je le še potrebno pripeljati v zimo.”

Klinčeva obranila naslov

Med skakalkami je lanskoletni naslov obranila Ema Klinec. Članica SSK Žiri je skočila 106.5 in 100.5 metrov, zbrala pa je 239,1 točk. “Zelo sem zadovoljna. Že zdaj se sicer točno zavedam, da bom delala na telemarku, ker bo to do zime potrebno povsem avtomatizirati. Tekma pa je bila težka, veliko je bilo vetra v hrbet, če nisi dobro zadel odskoka, si res imel težave. Meni se je danes na srečo vse lepo poklopilo.”

Ema Klinec je obranila lansko lovoriko (foto: Smučarska zveza Slovenije)
Ema Klinec je obranila lansko lovoriko (foto: Smučarska zveza Slovenije)

Srebro je z najdaljšo daljavo finalne serije osvojila Urša Bogataj (SSK Ilirija) je skočila 104 in 101 meter, zbrala je 237,0 točk. Bron je na koncu osvojila Nika Križnar (SSK Žiri) s 105.5 in 97 metri ter 231,0 točkami. Skoraj dvajset točk je za Križnarjevo zaostala četrta Katra Komar, peta je bila Špela Rogelj, šesta pa Jerneja Brecl.

Ilirija najboljša med mešanimi ekipami

Po posamičnih preizkušnjah se je odvijala še mešana ekipna tekma, kjer je naslov obranila SSK Ilirija (Rogelj, Bogataj, Kos, Vidic) pred SSK Žiri (Križnar, Klinec, Strižnar, Oblak) in SSK Ilirija II (Volavšek, Mazi, Bartol, Jeglič).