Najboljši Slovenec v kvalifikacijah Peter Prevc

Stefan Kraft, ki brani naslov iz Lahtija, je dobil kvalifikacije pred tekmo svetovnega prvenstva na srednji napravi v Seefeldu. Najboljši od slovenske četverice je bil Peter Prevc, ki je zasedel osmo mesto.


Skakalni as iz Dolenje vasi je s 102,5 metra dolgo vodil, na koncu pa osvojil osmo mesto. Po spodbudnih treningih je tudi v kvalifikacijah potrdil, da se njegova forma na prvenstvu dviguje. “Danes so nas po skakalnici spustili samo enkrat in čakanje je bilo že kar malce dolgo. Skok mi je uspel in sem zadovoljen. Predvsem s tem, da sem se uvrstil na tekmo. Skok je bil lep, telemark pa zelo zanesljiv in veselim se jutrišnje tekme,” je po kvalifikacijah za Sportal dejal Prevc.

Slabše so nastopili preostali trije Slovenci. Jernej Damjan je bil s 96,5 m 28., Žiga Jelar s 93,5 m 30., najboljši Slovenec v tej zimi Timi Zajc pa z 91,5 m šele na 34. mestu. Kot je po kvalifikacijah za TV Slovenija povedal glavni slovenski trener Gorazd Bertoncelj, je imel Zajc zahtevne vetrovne razmere, ob tem pa je napravil tudi grobo napako na mizi, vsaka takšna težava pa se na srednjih napravah, kjer so razlike zelo majhne, še toliko bolj pozna. Glavni trener je bil tako bolj zadovoljen z nastopom Prevca.

Stefan Kraft je z daljavo 106 metrov dobil današnje kvalifikacije, s skokom dneva 108,5 metrov pa je bil drugi Japonec Rjoju Kobajaši. Na 3. mestu se jima je pridružil Kamil Stoch s skokom dolgim 104 metrov.

Po tekmi na srednji napravi, ki bo v petek ob 16.00, bo v Seefeldu še mešana ekipna preizkušnja, ki bo v soboto prav tako ob 16.00.