Najboljša Slovenka za pičle tri točke brez finala

Najboljša slovenska deskarka prostega sloga Urška Pribošič je v petek odlično nastopila v kvalifikacijah druge tekme za svetovni pokal v skokih prostega sloga Big Air v italijanski Modeni. V prvem izmed dveh kvalifikacijskih nastopov je odlično izvedla skok ˝backside 720 °˝, za katerega je prejela oceno 70.25, kar je zadostovalo za odlično deveto mesto.


29-letna Blejka Urška Pribošič je za pičle tri točke zgrešila uvrstitev med elitno šesterico, ki se bo v soboto pomerila v velikem finalu. Jutri dopoldan bodo na sporedu še moške kvalifikacije z Najem Mekincem, zvečer (18.30) pa se bo pod žarometi za stopničke borilo šest najboljših deklet ter deseterica fantov.

Slabo vreme spremenilo spored

Ženske kvalifikacije so bile sicer, tako kot moške, predvidene za sobotne dopoldanske ure, a se je organizator zaradi negotove vremenske napovedi (napovedan je dež), neugodnih razmer na skakalnici (visoke temperature) in zgoščenega programa (poleg deskarjev nastopajo tudi smučarji prostega sloga) odločil del programa izpeljati že danes.

Našo izkušeno deskarko, ki se odlično znajde na umetnih konstrukcijah, spremembe v urniku niso zmedle. Že v prvem kvalifikacijskem nastopu je odlično izvedla načrtovani skok – ˝backside 720°˝, ocena 70.25 -, kar je zadostovalo za končno deveto mesto. Urška Pribošič je tako povsem izpolnila pričakovanja naših trenerjev, ki so že pred tekmo napovedovali, da bi se ob uspešno izvedenem skoku lahko še enajstič v karieri veselila uvrstitve med deseterico na tekmah svetovnega pokala.

Veselje po odličnem skoku

“S skokom sem zelo zadovoljna! Mislim, da mi še nikoli ni uspel boljše kot danes. Sicer ni bilo dovolj za finale, ampak sem kljub vsemu zelo vesela,” je bila po kvalifikacijah zadovoljna Pribošičeva. Debitantka Tanja Tinkara Valcl se je po včerajšnjem prvem uradnem treningu in dogovoru s trenerji odločila, da v zahtevnih razmerah ne bo tvegala, tako da v kvalifikacijah ni nastopila.

V sobotno finale (vsaka tekmovalka bo imela na voljo tri skoke) so se uvrstile Japonka Reira Iwabuchi (ocena 90.00), Kanadčanki Laurie Blouin (84.00) in Brooke Voigt (78.00), Avstrijka Anna Gasser (81.52), Belgijka Loranne Smans (73.50) in Čehinja Sarka Pancochova (73.25).

Mekinc v boj za finale

Deskarji med katerimi je tudi 18 – letni Ljubljančan Naj Mekinc so v petek popoldan opravili še drugi uradni trening, v soboto dopoldan pa jih čakajo kvalifikacije (dva skoka) in boj za večerno finale v katerem je prostora za deset najboljših.

Modena, svetovni pokal v skokih prostega sloga, spored:
sobota, 2.11., 10:05 – 14:50: kvalifikacije (moški), 18:30 – 20:00: finale (ženske in moški)

Vir: Smučarska zveza Slovenije