Nadaljuje se zgoščen januarski ritem

Zgoščen januarski program smučarskih tekem za svetovni pokal se nadaljuje s preizkušnjami v Avstriji in Švici. Dekleta v soboto in nedeljo v Altenmarktu čakata smuk in alpska kombinacija, nato se preselijo v Flachau, kjer bo pod žarometi na sporedu slalom. Fantje so se iz Italije preselili v Švico. Adelboden v soboto in nedeljo gosti veleslalom in slalom. Na omenjenih petih tekmah bo nastopilo sedem slovenskih smučark in smučarjev.


Ilka Štuhec na prvem uradnem smukaškem treningu v Altenmarktu petintrideseta

V Altenmarktu bo na obeh tekmah (sobotni smuk in nedeljska alpska kombinacija) slovenske barve zastopala le Ilka Štuhec, ki je priprave na nadaljevanje sezone opravila v Švici (Hasliberg) in Italiji (San Pellegrino). Danes so smučarke, ki nastopajo v kraljevski disciplini že opravile s prvim uradnim treningom. Najhitrejša je bila Nemka Kira Weidle pred domačinko Nicole Schmidhofer in Čehinjo Ester Ledecko. Ilka Štuhec je dosegla 35. čas. Smukačice jutri čaka še drugi uradni trening.

Slalomsko četverico čaka nočni slalom v Flachau

Z Altenmarkta se ženska karavana seli v Flachau. V domačem kraju slovitega Hermanna Maierja bodo v torek tekmovale na nočnem slalomu. Slovenska reprezentanca bo nastopila v postavi Meta Hrovat, Ana Bucik, Klara Livk in Maruša Ferk, ki se je po odsotnosti v Zagrebu znova priključila četi Janeza Slivnika. Ferkova, Livkova in Bucikova so v preteklih dneh nastopile na dveh FIS slalomih v avstrijskem St. Michaelu, še posebej se je izkazala Bucikova, ki je obakrat zmagala. V pravo formo pa očitno prihaja tudi Ferkova, ki se je s četrtim mestom in zmago izkazala na FIS veleslalomu v avstrijskem Gaalu.

Iz Italije v Švico

Moški so se po včerajšnjem nočnem slalomu v Madonni di Campiglio odpravili proti Švici. V soboto bo na veleslalomski tekmi v Adelbodnu na startu le Žan Kranjec, v nedeljo pa se mu bo pridružil tudi Štefan Hadalin, ki dokazuje, da se mu forma stopnjuje ob pravem času.

ŽENSKE (Altenmarkt – Zauchensee in Flachau, Avstrija):
Sobota, 11.1.2020 – smuk, 11:45.
Nedelja, 12.1.2020 – alpska kombinacija, 1. vožnja, 9:15, 2. vožnja, 11:45
Torek, 14.1.2020 – slalom, 1. vožnja, 18:00, 2. vožnja, 20:45.

MOŠKI (Adelboden, Švica):
Sobota, 11.1.2020 – veleslalom, 1. vožnja, 10:30, 2. vožnja, 13:30.
Nedelja, 12.1.2020 – slalom, 1. vožnja, 10:30, 2. vožnja, 13:30.

Vir: szs.si