Na vrhuncu sezone ponovno rekordno

Ob 80-letnici tekem v Kitzbühelu so organizatorji zagotovili rekorden proračun. Zmagovalca klasičnega smuka in slaloma bosta prejela zelo privlačen znesek.


Tudi v novi sezoni svetovnega pokala v alpskem smučanju bo Kitzbühel ponovno v središču pozornosti. Najbolj spektakularen smuk in legendarna proga za slalom že desetletja privabljata množice gledalcev na samo prizorišče in pred TV ekrane. Vikend v mondenem avstrijskem smučarskem središču pomeni velik izziv tudi za najboljše svetovne smučarje, ki so za zmagoslavja že tradicionalno bogato nagrajeni.

Zmagovalcema v roke 100 tisoč evrov

Organizatorji so razkrili, da bo letošnji nagradni sklad znašal kar 725 tisoč evrov in bo za čettrino višji kot lani. Zmagovalca 80-te izvedbe Pokala Hahnenkamm v smuku in slalomu, ki bo na sporedu v drugi polovici januarja, bosta prejela okroglih 100 tisoč evrov, najboljši na superveleslalomu pa 68500 evrov.

Ne za proslave, raje za tekmovalce

“Lokalni smučarski klub ni hotel trošiti denarja za posebne proslave ob okrogli obletnici, temveč je sredstva raje namenil tekmovalcem,” je pojasnil vodja organizacijske skupine Michael Huber.