Na uvodni tekmi naši orli tik za stopničkami

Slovenijo so na prvi tekmi v Wisli predstavljali Anže Lanišek, Anže Semenič, Timi Zajc in Peter Prevc, ki so v ekipnem tekmovanju dosegli skupno 4. mesto.


Tekmo je naša četverica začela izjemno, za trenutek je že kazalo, da se bo Slovenska reprezentanca tokrat borila za zlato. Prvi je skočil Anže Lanišek, ki je pristal pri 127, 5 metrih, Anže Semenič je končal pri 119,5 metrih, najdaljši skok Slovencev pa je zabeležil Timi Zajc, odneslo ga je kar 131, 5 metra,  Pričakovanja pa so spremenila težke vetrovne razmere, ki so naredile svoje, ponesrečen skok Petra Prevca, katerega je odneslo skromnih 115, 5 metra in Slovenija se je v drugo serijo podala s trertjega mesta. Po koncu prve serije so vodili Poljaki, sledili so jim Avstrijci in tretjeuvrščena četverica Slovencev.

V boju za stopničke ni manjkalo dosti

V drugi seriji je bila Slovenija še zmeraj v boju za stopničke, a na koncu do tega žal ni prišlo. Svoj skok je popravil Peter Prevc in v drugo skočil najboljše od naših reprezentantov, pristal je pri 128 metrih. Naši so tekmo končali s 979,3 točkami, kar je zadoščalo za nesrečno četrto mesto.  Z zanesljivo prednostjo so 30. v svetovnem pokalo danes slavili Avstrijci, ki so prehiteli drugouvrščene Norvežane in tretje Poljake.

Jutri lahko ob 11.30 uri spremljate prvo posamično tekmo te sezone.

Končni vrstni red prve ekipne tekme v Wisli:

1. Avstrija
2. Norveška
3. Poljska
4. Slovenija
5. Nemčija