Na tretji tekmi še drugič na zmagovalne stopničke

Jure Aleš je po dveh odličnih uvrstitvah v sprintu dobro pripravljenost potrdil tudi na prvi tekmi v klasiku. V Samoensu je slovenski telemark smučar zaostal zgolj za Švicarjem Stefanom Matterjem. Blizu željenega desetega mesta je bila tudi Katarina Malenšek, ki je bila 14.


Slovenski telemark smučar Jure Aleš ima za seboj odličen uvod v sezono. Na tretji tekmi za svetovni pokal je še drugič stopil na oder za zmagovalce, znova je bil drugi. Pokazal je, da je zelo raznovrsten tekmovalec in mu prehod med disciplinama ni povzročal velikih težav. V slabih vremenskih pogojih je nastopil zanesljivo in premoč priznal zgolj Stefanu Matterju.

Brez napak do stopničk

Zaradi novozapadlega snega in slabe vidljivosti je bila tekma dolgo pod vprašajem. Na koncu smo se odločili, da jo izpeljemo in uspel mi je še en super rezultat. Snežna podlaga je bila zelo mehka in tudi vidljivost je bila slaba, zato je bilo danes najbolj pomembno, da si opravil vožnjo brez napak. Pretirano tveganje se ni izplačalo, saj so fantje, ki so tvegali hitro tudi rezultatsko izostali,” je pojasnil Jure Aleš.

Kdaj bo zaigrala Zdravljica?

“Izšlo se je le zmagovalcu, ki je dobro odpeljal tvegano vožnjo, zato pa je tudi moj zaostanek za njim tako velik. Sam sem odpeljal čisto vožnjo brez večjih napak, a bo potrebno veliko več tvegati. Videl sem na katerih delih se da bolj spustit in v četrtek upam na podoben ali boljši rezultat. Drži, da so v letošnji sezoni Švicarji v zelo dobri formi, a mislim da bo prišel tudi trenutek, ko bo po koncu tekme zaigrala slovenska himna, a moram biti potrpežljiv. Tekem je še dovolj, na vsaki pa bom dal vse od sebe, da se to zgodi” je po tekmi zadovoljno povedal Aleš, ki si v letošnji sezoni želi tudi zmage. Matterju in Alešu je družbo na odru za zmagovalce delal še en Švicar Romain Beney.

V težkih razmerah je dobro nastopila tudi Katarina Malenšek, ki je popravila svoj letošnji najboljši rezultat sezone. Tekmo v klasiku je končala na 14. mestu, znova je zmagala Nemka Johanna Holzmann.

Vir: SZS