Na tekmo vseh šest Slovencev!

V Innsbrucku so končane kvalifikacije za jutrišnjo tretjo posamično preizkušnjo novoletne turneje. Dobil jih je Japonec Rjoju Kobajaši, na tekmo se je uvrstilo vseh šest Slovencev.


Daljave današnjih kvalifikacij so bile zaradi zahtevnih vetrovnih razmer oz. vetra v hrbet relativno kratke. Še najdaljši skok je s 127,5 metri uspel Norvežanu Johannu Andre Forfangu, ki je končal na tretjem mestu. Pred njim je prijetno presenetil Čeh Roman Koudelka (124,7 m), na prvo mesto pa je še enkrat več stopil vodilni na turneji in skupnem seštevku Japonec Rjuju Kobajaši (126,7 m).

Slovenci so dosegli dober skupni uspeh, saj se je na tekmo uvrstila vsa šesterica Bertoncljevih varovancev. Najboljši rezultat je z 11. mestom dosegel Anže Lanišek (122,5 m), naš najobetavnejši skakalec na turneji Timi Zajc (113 m) pa je zasedel 20. mesto. Sledijo jima še Jernej Damjan (25.), Anže Semenič (37.), Bor Pavlovčič (41.) in Rok Justin na 44. mestu.

Slovenski skakalci lahkega dela v tekmovalnih parih na jutrišnji tekmi ne bodo imeli. Damjan se bo pomeril z Avstrijcem Michaelom Hayboeckom, Zajca čaka letos odlični Poljak Piotr Zyla, Semenič se bo pomeril z legendarnim Simonom Ammannom, Lanišek z nič manj znanim Noriakijem Kasaijem, Pavločič z zmagovalcem prvih kvalifikacij v Oberstdorfu Stefanom Kratfom, Rok Justin pa bo preizkušal srečo v boju z nevarnim Davidom Kubackim iz Poljske.

Jutrišnja tekma se bo začela ob 14. uri.

Avtor: Nel Daugul