Na Krvavcu smukaška prvaka Kosi in Jera Kompan

Za konec državnega prvenstva so se smučarji in smučarke na Krvavcu pomerili za naslov državnega prvaka v smuku, ki je imel mednarodno udeležbo in je štel tudi za točke Fis. Državna prvaka sta postala Klemen Kosi in 16-letna Jera Kompan.


V moški konkurenci je naziv podprvaka pripadal Boštjanu Klinetu, ki je v dveh vožnjah za Kosijem zaostal za 13 stotink, medtem ko je lansko tretje mesto ponovil Nejc Naraločnik (+0,58). Na petem mestu je končal Filip Flisar, ki se je sicer kot mojster smučarskega krosa preizkusil še v smuku.

Kosi je postavil najhitrejši čas tudi v absolutni (mednarodni) konkurenci, drugo mesto v tej kategoriji pa sta si razdelila Kline in Avstrijec Niklas Köck.

Pri ženskah je v absolutni konkurenci zmagala bosanska smučarka Elvedina Muzaferija, druga je bila Jera Kompan, Ana Drev pa je osvojila peto mesto.

Filip Flisar in Boštjan Kline sta se med drugim pomerila tudi v posebnem »dila izzivu«. Oba sta odpeljala dve vožnji smuka in smučarskega krosa. V seštevku štirih voženj je zmagal Kline, ki bo na Krvavcu za nagrado dobil gondolo s svojim imenom.

Že v petek so izpeljali tudi DP v superveleslalomu. Tudi tu je pri moških slavil Kosi, pri dekletih pa Saša Brezovnik.