Na Jesenicah razmišljajo o okrepitvah na in izven ledu

Za jeseniškimi hokejisti je več kot polovica sezone v rednem delu Alpske lige. Predsednik HK SIJ Acroni Jesenice Anžeta Pogačarja je razkril, kako je zadovoljen z jesenskimi rezultati svojega moštva.


“Ekipa se je zopet sestavila dokaj pozno. Najprej smo podpisali pogodbo s trenerjem, s katerim smo izredno zadovoljni. Prepričan sem, da se je že in se predvsem še bo prihod Mitje Šivica izkazal kot pravilna odločitev. Ni skrivnost, da so sestavo ekipe narekovala predvsem finančna sredstva in usmeritev v mlade igralce. Nekateri igralci so si po nekaj letih, ki so jih priigrali na Jesenicah želeli oditi v tujino, kar se mi zdi pravilno. Poudarek smo dali na mlajše igralce, kateri so že naši člani, a v preteklosti v ekipi niso imeli glavnih vlog. Njim smo s Hebarjem, Ankerstom, Tavžljem in Brusom dodali nekaj izkušenj. Priključili pa smo tudi nekaj mladih talentov kot so Poklukar, Širovnik in Primožič,” je kadrovske spremembe v pogovoru za klubsko spletno stran razkril Anže Pogačar, ki je zadovoljen s prizadevnostjo igralcev.

“Verjamem, da ekipa ima potencial in z malo sreče bi bili na lestvici veliko višje,” poudarja predsednik jeseniškega kluba Anže Pogačar (v sredini) (foto: Simon Maljevac)

Jeseniško moštvo ima potencial

“Ekipa dela zelo zavzeto, pridno trenirajo in jim glede tega ne moremo nič očitati. So naši, so člani naše ekipe, seveda pa nekaterim primanjkuje predvsem izkušenj v novih vlogah, drugim pa odgovornost in disciplina v igri. Po polovici sezone smo zaenkrat nižje na mestih, kjer smo realno pričakovali da bomo, vendar pa glede na nekatere predstave, ki jih je ekipa prikazala predvsem proti boljšim ekipam in pa dejstvu, da je liga dokaj izenačena, smo lahko glede prihodnosti optimistični. Ampak ob pogoju, da ostanemo delovni, skromni ter povečamo odgovornost in disciplino vsakega posameznika. Verjamem, da ekipa ima potencial in z malo sreče bi bili na lestvici veliko višje.”

Manjkata dober strelec in branilec

Pogačar priznava, da bi moštvu še kako prav prišel kakšen izkušen hokejist:Verjamem, da se naši navijači in slovenska javnost kar dobro spoznajo na hokej, zato ni neka skrivnost, da tej ekipi primanjkuje predvsem še kakšen dober strelec in branilec. Kljub temu, da smo vezani predvsem na finance, spremljamo situacijo na trgu. Še vedno pa verjamem v to ekipo, z nekaj več discpline in samozavesti v igri bi bili veliko bližje željenemu šestemu mestu.”

Veseli december v znamenju derbija

Na Jesenicah bo veseli december zaznamoval tudi večni derbi proti Olimpiji, ki ga bodo železarji po Pogačarjevih še posebej obeležili: “Kar se tiče derbija, se bomo potrudili, da bomo naredili lep dogodek, ki ga bo spremljal dober hokej. Poskrbeli bomo tudi za dobro promocijo tekme. Marsikdo tega ne ve, ampak prvi derbi med Jesenicami in Olimpijo se je odigral leta 1949, torej pred natanko 70-imi leti. Za nami je torej dolgih 70 let rivalstva. Zelo malo je takšnih derbijev, potrebno je spoštovati takšno tradicijo. To pa bomo storili tako, da se bo ekipa poskušala prikazati v najboljši luči, da bomo vsem obiskovalcem ponudili dober in napadalen hokej. Naša želja je vsem podariti zmago pred vstopom v novo leto. Bi pa seveda vse navijače povabil na derbi, ki bo odigran 20. decembra ob 19. uri v dvorani Podmežakla. Prepričan sem, da jim ne bo žal, da bo dvorana polna in bodo lahko uživali v predstavi obeh ekip.”

Veseli december prinaša večni derbi na Jesenicah (foto: Luka Zavodnik/Pametni mediji)

Pogačar razkril rezultatske cilje

Prvi mož jeseniškega hokeja se nadeja, da bi si rdeči z zmago proti zelenim izborili prednost domačega terena v morebitnih finalnih bojih državnega prvenstva, medtem ko je cilj v Alpski ligi uvrstitev v četrtfinale.

Bodo Jeseničani v nadaljevanje sezone vstopili okrepljeni? “Predvsem si želim, da bi se klub okrepil tudi izven ledu. Tukaj mislim predvsem na upravni odbor. Želim si, da bi se v naši zgodbi prepoznalo še več podjetnikov, s katerimi bi lahko klub popeljali še korak dlje. Vsak, ki je pripravljen pomagati, je pri nas dobrodošel,” je poudaril Pogačar.