VIDEO: Na derbi z različnima popotnicama

Jutrišnji jubilejni derbi bodo hokejisti HK SŽ Olimpije in HDD SIJ Jesenic pričakal v različnem razpoloženju. Ljubljančani so v zadnji tekmi pred 500. obračun večnih tekmecev v 10. krogu Alpske lige slavili v gosteh, Jeseničani pa so doživeli poraz v Podmežakli.


Ljubljanski zmaji so v četrtek zvečer gostovali v Brunicu pri vodilnem Pustertalu, ki so ga pošteno nadstreljali in z dvema zadetkom Žana Jezovška v zadnji tretjini povedli z 0:2. A se po odigranih 60 minutah na Južnem Tirolskem še niso mogli veseliti zmage. Domačini so ob podpori 800 gledalcev v zadnjih dveh minutah rednega dela tekme prišli do izenačenja. V podaljšku je bil junak Olimpije Anže Ropret, ki je po treh minutah igre zadel za končnih 2:3 in pomembni dve točki Olimpije, kar je lepa novica za njihove navijače pred sobotnim spektaklom v Tivoliju.

Loterija usodna za Jeseničane

V dodatnem delu tekme je padla odločitev tudi na obračunu med Jeseničani in Cortino. Gostje iz Italije so trikrat povedli. Borbeni Gorenjci so se vztrajno vračali v igro za zmago. Druga tretjina se je končala z rezultatom 3:3, v zadnji tretjini in podaljšku pa se mreži v Podmežakli nista zatresli.

Jeseničani na domačem ledu osvojili le točko (foto: Simon Maljevac)
Jeseničani na domačem ledu osvojili le točko (foto: Simon Maljevac)

Približno 600 gledalcev je spremljalo izvajanje kazenskih strelov. Odločilni zadetek za zmago gostov je prispeval branilec Nick Bruneteau, plavžarji pa so se morali zadovoljiti z osvojeno točko.