Moški smuk v Garmisch-Partenkirchnu odpovedan!

Sedmi smuk sezone, ki bi se v Garmisch-Partenkirchnu v Nemčiji moral začeti danes ob 11. uri, je zaradi močnega sneženja in megle odpovedan. Organizatorji so v upanju na izvedbo tekme že pred tem skrajšali progo in štartno mesto spustili nižje, vendar je bilo vreme tako neizprosno, da tudi to ni bilo dovolj.


Iz Mednarodne smučarske zveze (FIS) so danes sporočili, da je zaradi prekomernega sneženja snežna podlaga na progi premehka za izvedbo tekme. Smuk v Garmisch-Partenkirchnu je bila sicer zadnja smukaška preizkušnja pred svetovnim prvenstvom v Areju. Nedeljski veleslalom zaenkrat še ni pod vprašajem. Odpoved smuka v Garmisch-Partenkirchnu pa verjetno najbolj obžaluje Avstrijec Vincent Kriechmayr, ki je bil na včerajšnjem drugem treningu smuka najhitrejši.

Na štartu smuka v Nemčiji so bili tudi štrije Slovenci, prvi bi se po progi spustil Martin Čater s štartno številko 20, nato Klemen Kosi s štartno številko 34, Miha Hrobat bi na progo šel kot 42. in nazadnje še Boštjan Kline s štartno številko 47.

Avtor: Aljoša Gregorec