Močno sneženje odneslo kvalifikacije v Bischofshofnu

Ob 17.00 uri bi se morale pričeti kvalifikacije za zadnjo tekmo v sklopu novoletne turneje. Zaradi močnega sneženja v Bischofshofnu pa danes tam skakanja ne bo. Jutri bodo tako na skakalnici Paul-Ausserleitner potekale štiri serije, trening, kvalifikacije in dve tekmovalni seriji.


Celodnevno sneženje v zahodni Avstriji je preprečilo izvedbo kvalifikacij za nedeljsko tekmo. Poskusni skoki so pokazali, da se je po vsakem posameznem skoku na skakalnici takoj nabralo okoli 6 cm snega, kar je veliko preveč za normalen potek kvalifikacij.

Organizatorji bodo tako celotno tekmovanje poskušalo izpeljati jutri. Trening se bo pričel ob 13.30, kvalifikacije ob 14.30, sama tekma pa je predvidena za ob 17.00. Ker je celoten spored predviden za en dan, tokrat ne bo tradicionalnega sistema na izpadanje. V jutrišnje kvalifikacije se bo podalo tudi šest Slovencev, Nejc Dežman, Bor Pavlovčič, Anže Semenič, Jernej Damjan, Anže Lanišek in Timi Zajc. Največje možnosti za vidnejši rezultat ima Timi Zajc, ki je v skupnem seštevku turneje na osmem mestu, zaostanek za tretjim mestom pa tudi ni nepremostljiv.

Veliko prednost si je na prejšnjih treh prizoriščih izboril Rjojuju Kobajaši, ki ima pred najbližim zasledovalcem Eisenbichlerjem že 45,5 točke naskoka. Tretje mesto zaseda Norvežan, Andreas Stjernen.

Današnja odpoved je prav gotovo največje razočaranje za navijače, ki so se ob vznožju Bischofshofenske skakalnice zbirali že od jutranjih ur. Avstrijci sicer na letošnji novoletni turneji ne blestijo. Potem, ko so bili na tem tekmovanju pred leti nepremagljivi, je letos njihov najboljši skakalec, Huber šele na 10. mestu.

Avtor: Timotej Prosenc